I en børsmeldig skriver selskapet at de er i sluttfasen med å ferdigstille dokumentasjonen til et nytt forslag for å løse gjeldskrisen i selskapet.

Det nye forslaget vil bli lagt frem innen klokken 17 tirsdag, skriver selskapet i meldingen.

I meldingen skriver selskapet også at det er veldig viktig å understreke at driften ved selskapets syv papirfabrikker vil fortsette, uavhengig av utfallet av rekapitaliseringsprosessen i selskapet.

Fristen utløp

Torsdag i forrige uke utløp den foreløpig siste fristen for forhandlingene i Norske Skog, uten at partene klarte å bli enige.

Styret i morselskapet, Norske Skogindustrier ASA, varslet da at de hadde ønsket å utsette fristen til mandag klokken 17, men at styret i datterselskapet Norske Skog AS ikke hadde støttet dette.

Styret i Norske Skog AS er satt inn av kreditorene som har pant i papirkonsernets fabrikker, og ledes av Norske Skogs tidligere konsernsjef Sven Ombudstvedt.

Senere torsdag kom det frem at dette styret også ønsket en slik utsettelse, men at de ikke hadde rukket å vedta en slik støtte innen fristen.

- Vi fikk en veldig kort frist, og rakk ikke å svare, sa Ombudstvedt til Adresseavisen.

På overtid

Dette medførte at redningsplanen som Norske Skogs' styreleder Christen Sveaas la frem 18. september ikke lenger lå på bordet.

Partene valgte likevel å fortsette forhandlingene om en løsning på overtid, med sikte på å legge frem en nytt forslag som partene kunne bli enige om.

Partene som må bli enige om en løsning kan deles i tre ulike grupper:

  • Dagens eiere av Norske Skog

  • Långivere til Norske Skog som har sikret lånene sine med pant i selskapets fabrikker

  • Långivere til Norske Skog som ikke har noen sikkerhet for sine lån.

Gjeld til aksjer

Forslaget som sist lå på bordet innebar at store deler av gjelden blir gjort om til aksjer i selskapet, og at dagens eiere bare ville sitte igjen med to prosent av aksjene.

Den tok sikte på å redusere selskapets gjeld fra ni til seks milliarder kroner, noe som vil bety at de årlige rentekostnadene går fra 600 millioner til 200 millioner kroner.

I børsmeldingen som ble sendt ut mandag ettermiddag står det ikke noe om detaljene i planen man nå tar sikte på å legge frem.

Styret i Norske Skog har tidligere varslet at de vil legge en beredskapsplan med de sikrede kreditorene, i tilfelle de ikke oppnår tilstrekkelig støtte til en redningsplan, og selskapet må slås konkurs.

Et forslag må ha støtte fra 75 prosent av kreditorene og to tredeler av aksjonærene i selskapet.