Administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet har sagt opp etter tolv år. Styret melder tirsdag at de er i gang med å finne Svarvas erstatter. Svarva er opprinnelig fra Steinkjer.

– I Svarvas tid som leder har Folketrygdfondet levert meget gode avkastningsresultater og etablert seg som en viktig aktør overfor norsk næringsliv, sier styreleder Siri Teigum i en pressemelding.

LES PORTRETTET: Olaug Svarva er god for 212 milliarder

Som for å understreke poenget sammenfaller meldingen om Svarvas avgang med Folketrygdfondet resultat i tredje kvartal 2017. Kapitalen til Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, økte med 13,6 milliarder kroner til 233,7 milliarder kroner i tredje kvartal.

– Økt optimisme i kapitalmarkedene preger kvartalet, sier avtroppende direktør Svarva i en pressemelding.

Avkastningen til Statens pensjonsfond Norge var på 10,1 prosent for 2017 fram til utgangen av tredje kvartal. Det er 0,2 prosentpoeng høyere enn avkastningen til referanseindeksen som Folketrygdfondet blir målt mot.

59 år gamle Svarva har ingen planer om å bli pensjonist selv.

– Jeg har hatt en fantastisk tid som leder for Folketrygdfondet. Nå ønsker jeg imidlertid å søke nye muligheter og bidra til utvikling av norsk næringsliv på andre måter.

Svarva har en avtale om etterlønn i ett år etter oppsigelsestiden.