I november varslet det danske selskapet Toms Group, som eier sjokoladeprodusenten Anthon Berg, at man trakk tilbake et parti med Marsinbrød. Bakgrunnen var at en kvinne hadde varslet om funn av en oransj plastbit i sjokoladen. Toms Group opplyser at plasten stammer fra defekte deler i et produksjonsanlegg. Bitene skal variere i størrelse, og være opp til rundt 3 centimeter store.

Saken har skapt stor oppmerksomhet i Danmark, etter at avisen Ekstra Bladet dokumenterte at det gikk 117 dager fra kvinnen varslet om funnet, til produktet ble trukket fra markedet.

Flere sjokolader fjernes

Den siste uken har også flere produkter fra Anthon Berg blitt fjernet fra norske butikkhylller.

8. desember varslet Mattilsynet om at Travel Retail Norway hadde trukket tilbake Anthon Berg-produktene Sweet Moments Marzipan Collection og Sweet Momenst Marzipan Bars. Travel Retail Norway har solgt produktene i sine taxfree-butikker på Værnes, Gardermoen, Sola, Flesland og Kjevik.

Toms Group har nå utvidet tilbakekallelsen til å omfatte en rekke ytterligere produkter.

Se komplett liste nederst i saken over hvilke sjokolader som er truket tilbake.

- Beklager

Selskapets administrerende direktør Carsen Thomsen sier at de utvider tilbakekallingen, selv om de ikke har mottatt noen klager på produktene som nå fjernes.

- Vi gør dette for å rydde av veien enhver tvil hos våre kunder, slik at de til enhver tid kan ha tillitt til Toms og kvaliteten til våre produkter. Vi er lei oss for de problemene som er forbundet med en så omfattende tilbakekalling, og vi beklager saken overfor våre forbrukere og kunder, skriver Thomsen i en pressemelding.

I følge Mattilsynet er de nye produktene solgt til butikker i hele landet. Forbrukere som har kjøpt noen av produktene oppfordres til å kaste dem, og eventuelt kontakte Toms Group ved spørsmål.

Disse produktene er trukket:

(se detaljerte opplysninger om aktuelle varenummer og utløpsdatoer her)

  • Anthon Berg Signatur Selection (500 gram)

  • Anton Berg Sweet Moments Marsipan Mini (165 gram)

  • Anthon Berg Marsipan Gulleske (200 gram)

  • Anthon Berg Marsipan Gulleske (400 gram)

  • Anthon Berg Diplomat (1000 gram)

  • Anthon Berg Marsipan Brød Cognac (40 gram)

  • Anthon Berg Marsipan Brød whisky (40 gram)