Siden 1988 har kong Harald og kronprins Haakon byttet på å foreta den offisielle åpningen av fiskerimessa Nor-Fishing, men i år er det dronning Sonja som vil representere kongefamilien under åpningen på festplassen utenfor Trondheim Spektrum.

Messen varer fra tirsdag til fredag, og kommunikasjonssjef Erik Hempel sier til adressa.no at de venter mellom 17 000 og 18 000 besøkende.

– De besøkende fordeler seg på rundt 50 land, sier Hempel, som legger til at det kommer offisielle delegasjoner fra blant annet India, Brasil, Vietnam og Angola.

– Det viser at Norge har en ledende posisjon når det gjelder fiskeriteknologi, og det viser hvor veletablert messen er, sier han.

Veksler med oppdrett

Nor-Fishing er en internasjonal fiskerimesse som avholdes annen hvert år i Trondheim, og veksler med oppdrettsmessen Aqua Nor.

I år vil det være rundt 430 utstillere på plass, fra til sammen 23 land.

– Det er litt færre utstillere enn for to år siden, men det utsolgte messearealet er like stort som før: 18 000 kvadratmeter, sier Hempel.

Under åpningen kommer også fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H), Trondheims-ordfører Rita Ottervik (Ap) og fiskeridirektør Liv Holmefjord, som også er styreformann i Stiftelsen Nor-Fishing.

Besøkende på vei inn til Nor-fishing-messa. Foto: STÅLE LANGØRGEN