- Hun hadde full oversikt, og stilte gode detaljspørsmål. Det var artig å snakke med henne, sier daglig leder Erik Ianssen i Selfa Arctic.

Selfa produserer kystfiskebåter, og har deltatt på fiskerimessen siden 1980. Under åpningen av Nor-Fishing 2014 var deres stand et av stoppestedene til dronning Sonja under hennes omvisning, og hun fikk derfor se deres nye modell, Selfa Max.

- Vi har solgt et par tusen båter opp gjennom tiden, men vi har knapt opplevd en slik etterspørsel som det er nå. Etter et par rolige år har vi nå solgt ni båter av den nye modellen, og det er før den har vært på sjøen. Vi er stolt av tilliten vi har blitt vist kundene, sier Ianssen.

En av de første båtene er solgt til den tidligere industrilederen Pål Krüger, som leder et prosjekt hvor ungdom skal drifte sin egen sjark. Krüger var også til stede og fortalte om prosjektet for dronningen.

Hver båt koster rundt 4-5 millioner kroner, og salget bidrar til at Selfa Arctic hadde en omsetning på drøyt 30 millioner kroner i første halvår i år. Driftsoverskuddet ble på nesten 3,2 millioner kroner.

- Vi har solgt fire båter i Sør-Norge og de øvrige fem i Nord-Norge, sier Ianssen.

Selfa Arctic har hovedkontor på Selsbakk på Trondheim, og der bygges også alle skrogene. I tillegg har selskapet virksomhet i Harstad og ved Dora 2 i Trondheim.

Selskapet skal snart lansere en 42-seters passasjerbåt, og på Selsbakk er selskapet også i gang med å bygge det som skal bli verdens første elektriske fiskesjark.

- I stedet for en dieselmotor bruker vi batteri og elektrisk motor, og det viser vi også frem på messen, sier Ianssen.