Eplehuset overtar Humacs åtte butikker i Norge, og vil dermed totalt ha 20 butikker.

- Vi har vist sunn drift og lønnsomhet i Norge gjennom 12 år med verdens sterkeste merkenavn i våre butikker. Gjennom dette grepet sikrer vi både vekst og lønnsomhet for selskapet framover, og ikke minst økt tilgjengelighet for kundene gjennom disse nye butikkene, sier Eplehusets hovedeier og administrerende direktør, Bjørn Tore Brevik.

Gir opp Danmark

Brevik opplyser til adressa.no at Hutec som en del av avtalen overtar Eplehusets butikker i Danmark. Eplehuset ble invitert av Apple til å satse i Danmark i 2008, men klarte aldri å bli så store at driften ble lønnsom.

- Danmark er det landet i Europa med flest Apple-tilbydere i forhold til innbyggertallet, så konkurransen er kjempetøff, forteller Brevik.

For Humac var situasjonen motsatt, med like mange butikker i Norge som Eplehuset i Danmark.

- Vi har snakket sammen et års tid, og syns vi har gjort en god deal, sier Breivik om byttehandlen med Humac.

Overtagelsen 1. september omfatter også alle ansatte i butikkene, på serviceverkstedet og i bedriftsavdelingen, dog ikke Humacs norske hovedkontor og administrasjon.

Startet på Solsiden

Eplehuset har sitt hovedkontor i Trondhem, og åpnet sin første butikk på Solsiden i 2002.

Apples voldsomme suksess preger også Eplehusets regnskaper. Selskapet er Norges største forhandler av Apple-produketer, og for 2013 viser konsernregnskapet en omsetning på 888 millioner kroner. Bunnlinjen viser et underskudd på rundt 8 millioner kroner.

Dette er første gang selskapet går i minus, og underskuddet kan nesten i sin helhet knyttes til den danske virksomheten man nå kvitter seg med.

- Handelen innebærer at vi bytter ulønnsom omsetning i Danmark med lønnsom omsetning i Norge, sier Brevik.