En enebolig som ligger på Lykkjneset i Buvika er solgt for 6 250 000 kroner. Ifølge daglig leder og megler i Proa Eiendomsmegling, Arvid E. Johansen, er dette prisrekord for en enebolig i Buvika.

Prisantydningen på eneboligen var 4 990 000 kroner, og den gikk dermed 1 260 000 kroner over.

- En slik eiendom er vurdert av flere meglere, og det er vanskelig å vite hvor prisen ender opp. Vi satte en prisantydning som selger ville akseptere. Men to budgivere knivet ekstra lenge, og dro opp prisnivået, sier Johansen.

-Sjelden anledning

Eneboligen ligger på ei 1,7 mål stor naturtomt ved sjøen, 2,5 kilometer fra Buvika sentrum. Boligen er bygd i 1946, og er senere bygd på og oppgradert. Den har et primærareal på 141 kvadratmeter (kvm), og et bruksareal på 205 kvm. I salgsannonsen omtales boligen som «en perle ved sjøkanten» og «med unik beliggenhet».

- Den ligger ved sjøen og har en fantastisk beliggenhet, som ikke kan sammenlignes med andre eneboliger som selges i Buvika. Det har vært kjempestor interesse for den fra første dag vi la den ut til salgs. Det har vært interessenter som ikke er aktivt på boligjakt, men som venter på en sjelden anledning til kjøpe en slik type eiendom, sier Johansen.

50 000 klikk

Han forteller at det var over 100 personer på visningen denne uka, og at det var til sammen sju som var med i budrunden.

- Eneboligen er påkostet og stilren, og har mange gode kvaliteter. Det er ei naturtomt med mange fine plasser; for hengekøye, bålplass, lysthus, terrasser og veranda, sier Johansen.

Det har også vært nesten 50 000 klikk på annonsen på finn.no. Ifølge Johansen er det på annonser for eneboliger normalt med 2000-3000 klikk i løpet av ei uke.

- En del fra Trondheim

Megleren forteller at det var et bredt spekter av folk som var interessert i boligen.

- Det har vært en del av dem som bor lokalt, og som har kjent til stedet i mange år. Ellers var det en del som kommer fra Buvika og har flyttet til Trondheim, og som kanskje ønsker seg tilbake til familien. Det var også en del som bor i Trondheim og som ønsker seg mer luft og til sjøen. De var både unge og folk nærmere pensjonsalderen, sier Johansen.

Han forteller at kjøperne av boligen verken kommer fra Buvika eller Trondheim.

Eneboligen i Buvika har også et lysthus.
Eneboligen har flere terrasser og uteplasser.