Prora-selskapet Havstein Gård II var begjært konkurs av Peab.

«Vi har allerede mottatt en bekreftelse på at kravet pluss våre sakskostnader skal være betalt av motparten. Konkursbegjæringen trekkes når beløpet er registrert mottatt hos Peab. Det skjer på mandag.» skriver Peabs advokat Kjell Sagen Berg i en SMS til Adresseavisen.

LES MER PÅ PLUSS: Prora-selskap begjært konkurs

Ubestridt krav

Prora Eiendom er største eier i Havstein Gård II, og Prora-sjef Roger Eriksen skulle egentlig møtt i Sør-Trøndelag tingrett i dag hvor konkursbegjæringen skulle til behandling.

- Kravet som konkursbegjæringen dreide seg om var et ubestridt krav, og det var rett og rimelig å innfri det, sier Eriksen.

Peab var totalentreprenør på prosjektet på Havstein med 50 leiligheter. Kontrakten var på 95 millioner kroner, ifølge en pressemelding Peab tidligere har sendt ut.

Eriksen ønsker ikke si hvor stort kravet de nå har innfridd var på. Heller ikke Peab har ønsket å oppgi summen.

LES MER PÅ PLUSS: Prora reddet fra konkurs

Stevningen blir stående

Foruten konkursbegjæringen, har Peab også stevnet Havstein Gård II for retten. Årsaken er uenighet om sluttoppgjøret. Denne saken er ikke avklart, og rettssaken er berammet like før jul i Sør-Trøndelag tingrett.

Eriksen sa til Adresseavisen i forrige uke at Havstein Gård II har et motkrav mot Peab, og han sier at dette kravet fortsatt står.

- Vi synes det er riktig å holde disse to sakene atskilt, sier Eriksen.

Prora Eiendom ble i begynnelsen av juli reddet fra konkurs, etter at alle kreditorene til selskapet aksepterte et forslag til restrukturering. Selskapet har vært heleid av eiendomsutvikler Terje Eriksen, men familiens eierandel i selskapet er nå redusert til rundt 40 prosent.