John Fredriksens oppdrettsselskap, Marine Harvest,fikk et resultat før skatt på minus 387 millioner kroner i annet kvartal i år, mot 252 millioner kroner i pluss i samme kvartal i fjor, viser selskapets kvartalsrapport. Resultat etter skatt ble minus 143 millioner kroner, mot et overskudd på 94 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Selv forklarer Marine Harvest tallene med et betydelig fall i prisene på oppdrettslaks på grunn av økt produksjon. I juli ble Marine Harvest dessuten ilagt en bot på 168 millioner kroner for brudd på EUs fusjonsregler i forbindelse med kjøpet av Morpol. Saken går nå videre i retten.

Tar kvartalsutbytte

Til tross for det svekkede resultatet mener Marine Harvest annet kvartal har vært sterkt. Både slaktevolum og operasjonelt driftsresultat betegnes som rekordhøyt.

– Som en konsekvens av det gode resultatet har styret besluttet kvartalsutbytte på én krone per aksje, sier administrerende direktør Alf-Helge Aarskog.

Rammes i Russland

Framtidsutsiktene er solide på mellomlang og lang sikt, tilføyer selskapet.

På kortere sikt rammes selskapet imidlertid av sanksjoner fra Russland. Disse omfatter alle land Marine Harvest er inne i, unntatt Færøyene og Chile.