Living-kjedens butikker vil enten bli lagt ned eller omprofilert til Skeidar. Det har eieren, Skeidarliving Group, bestemt seg for, skriver Dagens Næringsliv.

Living hadde betydelige underskudd før de i 2012 fusjonerte med Skeidar. Målet var at det sammenslåtte selskapet skulle gå med overskudd i 2014.

Nå viser 2013-regnskapet et underskudd på 135 millioner kroner, og ambisjonen for inneværende år er å klare å gå i null.

Uvisst i Trondheim

Living kjempet i flere år for å få åpne butikk på Tunga i Trondheim, men fikk til slutt tommelen ned fra politikerne. I stedet etablerte kjeden seg i kjøpesenteret Lade Arena høsten 2011.

Living har i dag fem butikker i Norge. Avdelingen i Trondheim er den eneste hvor det ikke er fattet noen endelig beslutning om fremtiden.

Avklares snart

Det fins allerede en Skeidar-butikk på Tunga, som bare er noen minutters kjøretur unna Living-butikken.

- Det er en problemstilling vi ser på. Vi har tro på Lade Arena som senter, og er åpne for å kanskje ha to Skeidar butikker såpass nære hverandre, sier Kåre Myrvåg, finansdirektør i Skeidarliving Group.

Beslutningen om butikken på Lade skal stenges eller bygges om til Skeidar tas i løpet av kort tid.

- Innen to til fire uker er det nok avklart, sier Myrvåg.

Ulike planer

For de andre butikkene er planene klare:

Kristiansand: Butikken legges ned

Bergen (Åsane): Arealet halveres, omprofileres til Skeidar

Bergen (Laguneparken): Omprofileres til Skeidar

Stavanger: Omprofileres til Skeidar

- Forsvinner ikke

Selv om Living forsvinner som egne butikker, så blir ikke navnet helt borte.

- Vi kommer til å ta det beste fra Living-konseptet og flyttet det inn i Skeidar-butikkene, forteller Myrvåg.

Ex-proff største eier

Tidligere fotballprofil Martin Andresen er konsernsjef i Skeidarliving, og sammen med familen eier han 72 prosent av selskapet.

XXL-gründer Øyvind Tidemandsen er blant eierne av de øvrige aksjene. Tidemandsen er også medeier i Nordiske Handelsparker, sammen med blant andre Odd Reitan, Øyvind Christensen og Ragnar Lyng.