Det opplyser informasjonssjef Ellen Flø Skagen i en e-post til adressa.no sent tirsdag kveld.

– Vi informerte i dag våre medarbeidere ved Nortura Trondheim om at vi må nedbemanne med 16 årsverk. Årsaken er at vi går over til en ny distribusjonsform for noen av våre store kunder, som innebærer mindre manuell håndtering. I stedet for å pakke og ekspedere varene direkte til kunden, skal de nå sendes til noen få sentrale lagre, noe som betyr jobb til færre mennesker, skriver Flø Skagen.

Anlegget på Tunga har i dag 119 fast ansatte fordelt på 90 årsverk. Informasjonssjefen opplyser at totalt 23 personer er berørt av nedbemanningen. Det betyr at én av fem nå må begynne å se seg om etter ny jobb.

Også andre ekspederingsanlegg i Nortura vil oppleve nedbemanning, men anlegget i Trondheim rammes ekstra hardt.

Håper å unngå oppsigelser

– Den nye distribusjonsformen vil berøre samtlige av våre ekspedisjoner, men på Tunga vil vi dessverre merke denne omleggingen ekstra godt ettersom vi ikke har så mange vikarer inne. Det er heller ingen stor produksjon på Tunga som medarbeidere kan flyttes til, skriver Flø Skagen.

Hun understreker samtidig at Nortura vil gjøre sitt ytterste for å unngå oppsigelser, og at arbeidet med å hjelpe dem som er berørt over i nytt arbeid, i eller utenfor Nortura, vil starte torsdag denne uka.

– De berørte settes i omstilling og vi vil hjelpe til å finne ny jobb for dem. Vår erfaring er at vi klarer å hjelpe 9 av 10 til annet arbeid. Det setter vi vår ære i. Oppsigelse blir derfor heldigvis sjelden nødvendig, skriver Flø Skagen.

Ansatte ved Norturas anlegg i Malvik, Steinkjer og på Heimdal er ikke berørt av Norturas omlegging.