Denne uka tok Stig Klomsten over som daglig leder av hotell- og konferansevirksomheten i Folkets hus.

Han er allerede daglig leder i Arbeiderens Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) som eier selskapet.

– Hotellet har gått med underskudd hvert år siden det åpnet for ti år siden, sier Klomsten.

Tapt aksjekapital

Årsregnskapet for selskapet, som driver hotellvirksomhet, kurs og konferanse og restaurantdrift i Olavs Pub & Spiseri, samt Munkholmen kro, viser at det ble minustall også i 2013. Men tallene har likevel bedret seg fra året før. I fjor ble underskuddet på 764151 kroner, mot 1182619 kroner i 2012.

Aksjekapitalen er tapt, og balansen viser en bokført negativ egenkapital på ni millioner kroner.

I årsrapporten vises det til at den positive utviklingen i 2013 skyldes tiltak, som blant annet medlemskap i hotellkjeden Best Western. Men de klarer ikke å tjene penger på møtesenteret.

Fortsetter videre

– Siden åpningen har det kommet tusenvis av nye hotellrom i Trondheim, og det har kommet flere nye og store konferansefasiliteter. Men til tross for dette har vi økt omsetningen jevnt og trutt. Ikke så mye som vi har ønsket, men det vi ser er at vi tar mye av de lokale- og regionale markedet. De som vil ha et møtested på dagtid uten overnatting, sier Klomsten.

Nova har 44 gjesterom, med 76 sengeplasser.

Klomsten, som helt fersk hotellsjef, vil ennå ikke si hva Nova konkret vil gjøre for å forsøke å få overskudd i fremtiden.

– Det jeg kan forsikre er at vi ikke har planer om å avvikle. Men etter ti år med tap vil vi nå sette en fot i bakken og gå ordentlig gjennom organisasjonen, hva kan effektiviseres, hva kan gjøres bedre?

Nova Hotell Kurs og Konf.
Tall i millioner20132012Endr. i %
Omsetning37361,6
Driftsresultat-0,7-1,2-
Resultat før skatt-0,8-1-