- Det er litt sånn vi alltid har gjort det: Vi har ingen kapital i ryggen, så vi må bygge stein for stein og spytte inn alt vi tjener i nye investeringer for å vokse og utvikle oss. Det går da rundt, sier Cielo-grunnlegger og daglig leder, Kris Hildrum.

Yoghurtis-investeringer

Årsregnskapet for 2013 viser det hittil dårligste resultatet i et normalt driftsår med et underskudd på 1,13 millioner før skatt, mot 379 000 i minus i 2012. Ometningen økte fra 9,8 millioner kroner i 2012 til 11,8 millioner i 2013. Så hvorfor tjente de ikke mer?

- Vi har rett og slett investert mye i vår nye yoghurtis som vi lanserte i år. I tillegg til utstyr, har vi reist mye rundt og sjekket hva som er bra og populært, sier Kris Hildrum.

Import av håndlaget godteri

Årsregnskapet og revisormeldingen avslører også at Cielo har hatt utfordringer med svinn og kontroll på varebeholdningen i 2013.

- Årsaken til det er at vi har startet en del ny import av godteri; håndverk som passer godt inn i vårt konsept. Da har vi hatt kraftig økning i varelageret sånn at det skal smelle ordentlig når vi ført går i gang med salget.

Kris Hildrum, Mats Paulsen og Per Ståle Andersen etablerte Cielo i 2006/2007 hatt opp- og nedturer resultatmessig. Hildrum er ikke i tvil om at pilene nå, i 2014, peker oppover igjen.

Nytt sjokoladekonsept

- Investeringene vi gjorde i fjor får vi uttelling for i år. Det ser vi allerede. I tillegg jobber vi med et nytt, foreløpig hemmelig, sjokoladekonsept som skal lanseres om få år, sier Hildrum.

Trondheims-bedriften, som lager håndlaget sjokolade ved Cielo Sjokolademakeri på Nardo, og fra i år også yoghurtis, eies av de tre gründerne gjennom Cielo Holding (42,8 proosent) og flere mindre eiere hvor Per Hildrum (18,9 prosent) og Laila Hildrum (15 prosent) er de to største.