I en pressemelding onsdag kveld varsler Danske Bank at de senker fastrentene på boliglån.

Banken har nå følgende fastrenter.

  • Tre år: 3,15 prosent

  • Fem år: 3,35 prosent

  • Ti år: 3,90 prosent

Tidenes laveste

Beslutningen om å senke rentene, kommer bare litt over én uke etter at banken senket fastrentene forrige gang.

Både treårsrenta og femårsrenta senket med 0,10 prosentpoeng. Etter Danske Banks forrige nedsettelse, fulgte flere aktører etter. Gjensidige senket treårsrenta til 3,2 prosent, og DNB svarte med å lansere et spesialtilbud for kunder under 34 år.

Rentene DNB krever er nå 3,25 prosent for tre års fastrente, 3,50 for fem års fastrente og 4,20 for ti års fastrente.

Etter Danske Banks siste trekk, viser Finansportalens oversikt imidlertid at banken igjen er billigst i landet.

-  Vi har aldri hatt en så lav fastrente tidligere, slår Steinar Nielsen, direktør i personmarkedet i Danske Bank, fast i en pressemelding.

- Vil være konkurransedyktig

- Hvorfor setter dere ned fastrenta ytterligere, bare få dager etter at dere satte den ned forrige gang?- Vi ønsker å fremstå konkurransedyktige, og ha de beste produktene for kundene våre. Prisen vi betaler for lange penger tilsier at vi kan redusere prisen vi tilbyr i markedet.  Vi ønsker å introdusere et produkt som er tilpasset unge lånetakere og etterspurt i markedet, skriver Nielsen i en e-post til adressa.no.

- Dere er nå billigst i landet på fastrente. Har dere noe mål for hvor mange nye kunder dere  skal tiltrekke dere med dette trekket?- Vårt primære mål er å ha de mest fornøyde kundene. Vi har en vekstambisjon for året, og dette er et av tiltakene vi gjør for å nå det målet, svarer Nielsen.

- Har dere hatt en økning i antallet boliglånskunder på grunnlag av den forrige rentesenkingen? - Vi har tatt markedsandeler jevnt den siste tiden, og gode betingelser gjør oss selvsagt mer attraktive for kundene, hevder Nielsen.

Ikke billigste rente

Selv om Danske Bank nå har billigere fastrenter enn  flytende renter (3,30 prosent), er det fortsatt en annen bank som troner øverst på listen over banker med laveste rente totalt sett.

Sparebank 1 Telemark opererer nå med en flytende rente på 2,95 prosent. Tilbudet gis imidlertid kun til kunder som kjøper bolig i bankens nedslagsfelt. Den landsdekkende banken med det laveste rentetilbudet er SkagerakDirektebank.no, med 3,04 prosent.

- Hvorfor satser dere så hardt på fastrenter, all den tid nordmenn flest foretrekker flytende rente, Nielsen? - Prisen på fastrenten er et bilde på fremtidige renteavtaler, og når den er lav så vil den reflektere prisen til kundene, svarer direktøren.