Den 130 kvadratmeter store boligen på Kvål i Melhus i Sør-Trøndelag ble torsdag solgt for fem millioner kroner.

Det gir en kvadratmeterpris på nær 38 500 kroner. Det er godt over gjennomsnittet for Melhus, hvor den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for aktive annonser på Finn.no nå ligger på 28 631 kroner.

Norges mest sette

Det har vært enorm interesse for boligen, etter at den ble lagt ut. Til dags dato er det ingen boligannonser som er mer sett på Finn.no så langt i år.

I skrivende stund er annonsen sett over 176 000 ganger, ifølge Finn.nos, statistikk. Megler Daniel Lund i Nylander, tror grunnen er at det finnes få lignende boliger i Norge.

- Jeg tror at folk vil se den fordi det er en eiendom som er noe helt annet enn man har sett noe annet sted. Det kan være at man drømmer seg litt bort når man ser den. Samtidig tenker nok mange at den hadde en svimlende sum som prisantydning, ut fra hvor boligen ligger, sier Lund.

Han medgir at det også har vært tenkt mye på hvordan man skulle markedsføre boligen.

- Det er ikke lett å sette prisantydning på en slik eiendom, men i samråd med selger ble vi enige om å prøve å få fem millioner. Vi tenkte at her måtte vi være kreative, og vi har utstrakt bruk av blant annet nattfoto, fordi utearealet er såpass bearbeidet, sier Lund.

Mye påkostet

Familien som selger boligen kjøpte den for i overkant av tre millioner kroner for tre år siden. Siden den gang har boligen og eiendommen imidlertid blitt betraktelig påkostet.

Blant annet er det lagt rundt 600 kvadratmeter belegningsstein på tomta. Portstolpene er i granitt. Gårdsplassen er opplyst av 35 lyspunkter, og huset og garasjene har til sammen 25 lyspunkter på ytterveggene.

I tillegg til at selve boligen er helt nyoppusset innvendig, følger det også med to garasjer. Den største har granittflis på gulvet og 33 downlights i taket. Ifølge annonsen fører en italiensk designtrapp opp til stua i andre etasje i garasjen, hvor det er 18 downlights.

- Det er gjort vanvittig mye med denne eiendommen. Jeg så faktisk på den før eieren kjøpte den for tre år siden. Da var det et helt vanlig hus der. Han hadde en drøm, virket det som, og en plan. Egentlig ble han nettopp ferdig her, før han selger, forklarer Lund.

Grunnen til salget skal være at familien som selger boligen ønsket å flytte tilbake til hjemstedet sitt.

Få budgivere

Til tross for den vanvittige oppmerksomheten boligen fikk, var det ikke mange budgivere da budrunden gikk.

- Vi fikk inn bud fra to budgivere. Ett bud ble gitt før helga, under prisantydning. Etter visningen på onsdag kom en ny budgiver på banen, og la inn et høyere bud. Da bød den første budgiveren fem millioner kroner, og det ble også salgssummen, forteller Lund.

Selv om ikke mange ga bud, var det likevel mange nysgjerrige innom eiendommen etter at annonsene ble spredd som ild i tørt gress på sosiale medier.

- Selgeren forteller at det har vært utrolig mange biler som har kjørt helt opptil innkjørselen for å se. De har vel vært nysgjerrige på eiendommen, men ikke nødvendigvis potensielle kjøpere, sier Lund.

- Boligen har også fått stor oppmerksomhet i andre steder av landet. Jeg har blant annet blitt kontaktet av folk fra Stavanger, Bergen, Møre og Romsdal og Spydeberg, mens annonsen har vært ute, legger han til.

Garasjen har granittflis på gulvet og 33 downlights i taket. I andre etasje er det ei stue. Foto: Michael Eid
Det er lagt omkring 600 kvadratmeter belegningsstein på tomta. Foto: Michael Eid