Høringsrunden går ut om to dager, men i en kronikk i VG tirsdag slår Eriksson fast at det blir endringer. Han bruker fotballspiller Mats Møller Dæhli som eksempel:

«Sjansen er større for å få fast plass på laget om du først får noen innhopp som innbytter», skriver Robert Eriksson.

– Regjeringen vil legge fram forslag om oppmyking av reglene for midlertidig ansettelse. Om det blir adgang til å ansette midlertidig i ni eller tolv måneder, har vi ikke konkludert, sier statsråden til VG.

Fotballanalogien slår slett ikke an, verken hos Ap-leder Jonas Gahr Støre eller LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

– Eriksson skyter over mål. Mats Møller Dæhli har kontrakt med klubben sin før han slipper innpå. Slik Eriksson skriver, virker det som han tas inn fra gata, får prøve seg i 20 minutter og sendes ut igjen. Bildet stemmer ikke med det han foreslår, sier Støre.

– Fotball-sammenligningen er hinsides seriøsitet og har ingenting med norsk arbeidsliv å gjøre. Det tyder på at han ikke har argumenter, tordner Tor-Arne Solbakken.

LO foreslår å utvide prøvetiden for nyansatte fra seks til ni måneder i et forsøk på å komme regjeringens forslag om økt adgang til bruk av midlertidige ansatte i møte.

Til VG sier imidlertid Eriksson at utvidet prøvetid er lite aktuelt.

– Det er å sammenligne epler og pærer. I prøvetiden er du fast ansatt, og det er helt andre vilkår for å si opp noen enn hvis du er midlertidig, svarer Eriksson.