80000 av de 113000 medlemmene i Akademikerne har i dag lån hos DnB. Nå har Akademikerne sikret seg bedre betingelser hos Danske Bank.

Akademiker-medlemmene som er kunde hos DnB, har lånt én million kroner hver i gjennomsnitt. Skulle alle de 80000 velge å skifte bank, vil Danske Bank kunne doble utlånene til privatkunder i Norge, fra 80 til 160 milliarder kroner. Avtalen omfatter også spareprodukter, dagligbank og andre banktjenester.

- Vi har store forhåpninger om å vinne nye kunder. Det går i dag ut en e-post til samtlige 113000 medlemmer i Akademikerne med beskjed om at de har bytte fra DnB til oss, sier Danske Banks landsjef Tone Lunde Bakker.

Tidligere i år varslet Danske Banks norske konsernsjef Thomas Borgen at personmarkedet i Norge og Sverige er blant bankens viktigste satsingsområder. I dag har Danske en markedsandel på beskjedne fem prosent i det norske bankmarkedet.

- Avtalen med Akademikerne kom i markedet samtidig som vi kommuniserte at vi ønsker å vokse i personmarkedet i Norge. Da bestemte vi oss for at dette var noe vi virkelig ville satse på, sier Lunde Bakker.

Hun understreker at medlemmene i Akademikerne står helt fritt til å velge bank, men at hun og hennes kolleger vil gjøre det de kan for å få overtalt medlemmer til å forlate DnB.

- Jeg har ikke lyst til å gå ut med noen måltall nå, det får vi eventuelt komme tilbake til når vi legger fram resultatet for tredje kvartal, sier landsjefen.