Tusenvis av ansatte i den norske oljenæringen har mistet jobbene sine de siste månedene. Denne gangen er det General Electrics olje- og gassvirksomhet som nedbemanner på grunn av tøffe tider i oljebransjen, skriver E24.

Det er både stab og ingeniører, opp til 145 stillinger, fordelt på kontorene i Trondheim, Billingstad og Sandvika som kuttes. Det er mellom 10 og 15 prosent av de ansatte i selskapet. I tillegg planlegger de å flytte noen funksjoner, spesielt prosjektledelse og -gjennomføring, fra kontorene i Norge til England.

– Det handler om at vi har et ønske om å samle våre prosjektmuskler, sier han og understreker at stillingene opprettes i oljebyene Bristol og Aberdeen, ikke London, sier kommunikasjonssjef for GE i Norge, Ivar Simensen, til E24.

De ansatte som nå rammes tilbys i første omgang økonomiske sluttpakker og bistand til å finne nye jobber andre steder i GE-konsernet.

GEs norske olje- og gassvirksomhet er heleid av morselskapet i London, men det er foreløpig ikke snakk om nedbemanninger i GE Oil & Gas-kontorene i resten av verden.