I Sør-Trøndelag har det blitt 145 flere arbeidsledige innenfor bygg- og anleggsyrkene det siste året. Det er i denne sektoren ledigheten i fylket har økt mest i antall, viser septemberstatistikken fra Nav.

Nest mest har den økt innen ingeniør- og ikt-yrker, hvor det ha blitt 72 flere ledige det siste året i Sør-Trøndelag.

På landsbasis er det innen ingeniør-, IKT- og industriarbeid ledigheten økte mest. Bare innenfor undervisning og blant folk uten registrert yrkesbakgrunn falt arbeidsledigheten i september.

Økt ledighet

Antallet arbeidsledige økte med 800 i september her i landet, ifølge sesongjusterte tall.

- Økningen i arbeidsledigheten må sees i sammenheng med nedgangen i antall deltakere i arbeidsmarkedstiltak, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en pressemelding.

Antallet helt arbeidsledige og deltakere på tiltak gikk samtidig ned i september med 700 personer, viser sesongjusterte tall.

Det har blitt 4.600 flere arbeidsledige siden september i fjor. Ved utgangen av måneden var 74.100 personer registrert som helt arbeidsledige. Ledigheten på landsbasis er nå 2,7 prosent av arbeidsstyrken. På samme tid i fjor var den 2,6 prosent.

I Trøndelag er ledigheten litt lavere, 2,4 prosent i sørfylket og 2,6 prosent i nordfylket.

Flest ledige i Rissa

Roan kommune har lavest ledighet i Sør-Trøndelag, med 0,4 prosent av arbeidsstyrken helt uten jobb. Ledigheten er høyest i Rissa, hvor 5,7 prosent av arbeidsstyrken er ledig. Økningen her skyldes i all hovedsak permitteringer ved Noryards Fosen og hos lokale underleverandører til verftet.

I Trondheim er ledigheten på 2,5 prosent. Ved utgangen av september var nesten 4.000 sørtrøndere helt uten jobb, en økning på 387 personer fra samme tidspunkt i fjor.

På landsbasis økte ledigheten i september mest i Rogaland og Østfold, mens den gikk mest ned i Sogn og Fjordane og Finnmark.