- Vi er innstilt på å fullføre avtaler om innløsning for 17 av de mest støyutsatte boligene ved Ørland hovedflystasjon i 2015.

Fikk det de ba om

Direktør Olaf Dobloug i Forsvarsbygg sier at forslaget til statsbudsjett, som går på bevilgninger til flybasen, er i tråd med det de har foreslått.

- Vi kommer derfor til å kjøre alle planlagte prosesser på de viktigste områdene. I tillegg til innløsningen, der vi er halvveis i mål med de første 17, er det satt av penger til kjøp av tilleggsjord og områder nord på basen, sier Dobloug.

Forsvarsbygg i Sør-Trøndelag får ifølge budsjettet 720 millioner til investeringer. De tyngste investeringene kommer første i 2016-17. Og ifølge planene for de øvrige støyrammede vil det ta minst 4-5 år før alle har fått et tilbud.

- Tar for lang tid

- Vi har sagt at de boligene med hørselskadenivå vil få tilbud om innløsning minst ett år før de første jagerflyene kommer, altså høsten 2017.

Dersom Forsvarsbyggs støykrav legges til grunn vil hundre boliger få tilbud om innløsning og ytterligere hundre bli støyisolert. Dersom kommunens støykrav blir gjeldende blir det 70 flere som får tilbud om innløsning og 300 som skal etterisoleres. Det siste kan ta inntil åtte år før det blir fullført.

- At Forsvarsbygg vil gjennomføre en prosess for de første 17 boligene neste år er i tråd med det de har sagt tidligere. Vi synes dette vil ta altfor lang tid, og har nå bedt om et møte med sentrale politikere med sikte på å øke tempoet på prosessen, sier leder av Støygruppe Ørland, Hans Kristian Norset.