Rundt 300 av kjøpmennene som skal delta på Remas riksmøte i spillbyen Las Vegas, kom ikke av gårde søndag formiddag, fordi flyavgangen deres ble kansellert. Regionsjef Brynjar Hovstein i Rema 1000 Midt forteller at de kommer frem ett døgn forsinket.

- Ett fly er utsatt ett døgn. De skulle egentlig dra klokka 10.15 søndag, men nå drar de i stedet rundt klokka 10.30 mandag. De kommer frem til den andre økten av riksmøtet mandag, sier Hovstein.

- Tekniske problemer

700-800 Rema-kjøpmenn er med på riksmøtet, og tre chartrede fly skulle søndag fly dem fra Gardermoen til Las Vegas. Rundt 300 av kjøpmennene må i stedet overnatte på hotell på Gardermoen natt til mandag.

- Det ene flyet fikk tekniske problemer, og kom ikke til Gardermoen til rett tid, sier Hovstein.

Coop større igjen

I 2012 lovte administrerende direktør i dagligvarekjeden, Ole Robert Reitan, alle Rema-kjøpmennene tur til Las Vegas i 2015, dersom kjeden ble større enn Coop innen 2014. På Remas riksmøte i fjor kunne han fortelle dem at turen allerede var bestilt, ett år før tiden. Årsaken var at Rema 1000 allerede i 2013 passerte Coop i markedsandel på landsbasis.

Men nylig kom nyheten om at Coop og Ica Norge har inngått avtale om at samvirkelagene skal overta de 553 Ica-butikkene rundt om i landet. Dermed var Coop større enn Rema 1000 igjen, forutsatt at konkurransemyndighetene godkjenner kjøpet.

- Blod på tann

Hovstein avviser at det demper feiringen i Las Vegas.

- Snarere tvert imot. Det gir oss ytterligere blod på tann. Jeg regner med at Ole Robert bytter ut et par av foilene sine, og gir oss et visst antall år på å ta igjen Coop, sier Hovstein, som avviser at Las Vegas-turen kun er fest.

- Vi har arbeidsmøter hver dag, sier han.

Fredag er Rema-kjøpmennene tilbake i Norge igjen.