Norsk Fisketransport i Namsos, et datterselskap av NTS ASA, har inngått en avtale med Fosnavaag Wellboat om å ta over hele selskapets virksomhet, ifølge en børsmelding fra NTS.

Det inkluderer de tre brønnbåtene «FS Stormy», «Viktoria Viking» og «Viktoria Lady», som brukes i transport av levende fisk. I tillegg overtar de kontrakten med en skotsk kunde og arbeidsgiveransvaret for 35 ansatte.

Frakter opprettslaks

Investeringen er på 500 millioner kroner, ifølge meldingen.

NTS ASA, tidligere kjent som Namsos Trafikkselskap, har gjennomført flere oppkjøp av andre selskaper, og blitt en storaktør innen transport av fiskefôr og levende fisk for oppdrettsbransjen.

Oppkjøpet av de tre Fosnavaag-båtene gjør at Norsk Fisketransport vil eie og operere til sammen ni brønnbåter, mens de også har en ny båt under bygging. Nybygget, «Namsos», skal leveres neste år, og har en prislapp på 280 millioner kroner, ifølge meldingen.

– Denne investeringen vil befeste vår posisjon som ett av de tre ledende brønnbåtrederiene i verden og representerer en forsterket satsing på havbruksnæringen for NTS-konsernet, sier administrerende direktør Espen Ledang i Norsk Fisketransport.

Inntekter på 100 mill.

Norsk Fisketransport AS omsatte i 2013 for kr 299 millioner kroner og fikk et årsresultat på kr 52,4 millioner. De tre nye fartøyene er forventet å gi en årlig omsetning på rundt kr 100 millioner kroner, ifølge meldingen.

Fosnavaag Wellboat eies av Remøy-familien fra Fosnavåg og rederiet Havila fra samme sted.