Det er det norskeide IT-konsulentselskapet Bouvet som kjøper regionkontoret til Capgemini i Trondheim, ifølge en pressemelding.

De ansatte vil bli en del av Bouvets region nord, som dekker Midt- og Nord-Norge. I forbindelse med kjøpet overtar de også Capgeminis kundeoppdrag i Trondheim.

Etter oppkjøpet får Bouvet 100 ansatte med base i Trondheim, ifølge meldingen.

– Større oppdrag

Administrerende direktør Ola Furu i Capgemini Norge sier at de ønsker å ta på seg større oppdrag, der deler av arbeidet utføres i India.

– Vårt kontor i Trondheim har en lang tradisjon med å betjene mindre og lokale kunder. Det var derfor strategisk riktig å selge vårt regionkontor i Trondheim, sier Furu i pressemeldingen.

950 ansatte

Ifølge Bouvet har de til sammen 950 ansatte i Norge og Sverige, og administrerende direktør Sverre Hurum sier overtakelsen er i tråd med selskapets regionale strategi.

– Vi bygger kompetanse i Skandinavia og legger vekt på å forstå kundenes språk, kultur og forretning. Sterk lokal tilstedeværelse er derfor viktig, sier han i meldingen.

De største eierne i Bouvet er Varner-familien, som blant annet eier kleskjedene Carlings, Bik Bok, Dressmann, Cubus og Vivikes.