Bertheussen står bak ordpuslespillet Wordfeud som er lastet ned rundt 25 millioner ganger etter at det ble lansert i 2010.

Nå har den tidligere NTNU-studenten utviklet et nytt mobilspill sammen med sine tre kolleger i selskapet Bertheussen IT. Han beskriver det som et bilspill for Iphone- og Android-telefoner der man spiller mot hverandre over nett.

– Det behøver ikke bli en like stor hit som Wordfeud for at vi skal anse det som en suksess, sier Bertheussen til adressa.no.

Det var nettsiden Trondheimtech som først omtalte saken.

Testperiode

Det nye spillet Race Day skal i første omgang testes ut blant brukere i Canada. Testperioden startet i slutten av forrige uke.

– Før vi lanserer det i hele verden ønsker vi å teste spillet i et begrenset marked. Det er en siste test for å sjekke at det ikke er noen store feil og at alt fungerer, sier Bertheussen, som har jobbet med spillet siden september i fjor.

– Hvor lenge vil testingen pågå?

– Vi har ikke satt noen eksakt dato, men vi håper å kunne lansere spillet over hele verden før jul, sier han.

Store inntekter

Wordfeud har holdt seg populært etter lanseringen for fire år siden, og i fjor hadde Bertheussen IT inntekter på 26 millioner kroner. Pengene kommer hovedsakelig fra annonser i spillet og appsalg.

Det nye spillet lanseres først og fremst som en gratisversjon.

– Spillet er i utgangspunktet gratis, og da er det reklamevisninger innimellom. Men man kan velge å kjøpe seg fri fra reklamen og man kan kjøpe biler, sier Bertheussen.

Men spillerne kan ikke kjøpe seg en bedre bil.

– Nei, vi ønsker ikke at man skal betale for å bli bedre. Det er hvis man ønsker å skille seg ut, sier han.

Bertheussen er opprinnelig fra Tromsø, men bosatt i Trondheim. 31-åringen har tidligere jobbet i IT-konsernet Atmel.