Venstre og KrF har gått med på senke formuesskatten fra 1 til 0,85 prosent, men reduksjonen er mindre enn det Høyre og Frp la opp til i sitt opprinnelige forslag til statsbudsjett.

Regjeringspartiene ønsket å kutte skatten til 0,75 prosent.

Den Trondheims-baserte eiendomsinvestoren Ivar Koteng synes det er trist at Venstre og KrF presset gjennom et forlik som betyr at formuesskatten ikke blir redusert i like stor grad som regjeringens opprinnelige forslag.

– Det er synd at disse partiene ikke forstår dette. Det dreier seg egentlig om distriktspolitikk. Det er bedriftene som betaler formuesskatt, og alle pengene sendes til Oslo for videre fordeling fremfor å bli igjen i bedriftene rundt om i landet. Skal vi klare å bygge opp et næringsliv over hele landet som er levedyktig etter oljealderen så må formuesskatten reduseres mer enn dette forliket legger opp til, sier Koteng til adressa.no.

Ivar Koteng har aldri lagt skjul på at han er venstremann, men er skuffet over partiet sitt i budsjettforhandlingene.

– De har sikkert gjort det de mener er best, men formuesskatt hindrer utvikling i bedriftene. Jeg hadde forventet større forståelse fra KrF og Venstre om hvordan vilkårene egentlig er for næringslivet, sier Koteng.