Eierne av Noora Café bestemte seg søndag for å melde oppbud, forteller styreleder og medeier Steinar Hyll.

- Det er for lavt besøk og omsetning til å dekke kostnadene. Vi har holdt på i ett år og ser at økonomien ikke blir bedre, sier Hyll.

15-18 ansatte

Han forteller at de hadde et personalmøte søndag hvor de orienterte de 15-18 hel- og deltidsansatte om beslutningen om å melde oppbud til Sør-Trøndelag tingrett mandag.

- Det er trist at det skjer rett før jul, men når det ikke er økonomisk grunnlag, så må vi ta beslutningen, sier Hyll.

Cafeen er nå stengt.

Konkurs i fjor også

Noora Café ble også slått konkurs i juli 2013, etter ni måneders drift.

- Vi startet opp igjen med et litt enklere konsept og litt lavere kostnadsnivå enn i første runde. Vi trodde det var grunnlag for driften. Men det er ikke godt nok kundegrunnlag til å drive en så stor restaurant, sier Hyll.

Han mener kjøpesenteret Sirkus Shopping ikke har satt seg ordentlig ennå, etter at senteret åpnet høsten 2012.

- Det er en del trafikkarbeid og byggearbeider rundt Sirkus Shopping, som gjør at det ikke er kommet helt på plass ennå, og omsetningen er ikke god nok til at vi kan drifte forsvarlig. Vi kan ikke drive på kreditors regning, sier Hyll.

- Ikke stor gjeld

Det er selskapet Aron Sentrum som står bak driften i Noora Café. Hyll er styreleder og eier selskapet sammen med Stig Riber og Fredrik Behrus Fathi. De tre eier også tapasrestaurantene San Sebastian på Torvet og Solsiden og Tregården Restaurant og Selskapslokaler på Persaunet.

Hyll forteller at han ikke har oversikt over gjelden til kreditorene ennå.

- Det er ikke en vesentlig stor gjeld, sier Hyll.

LES PÅ PLUSS: Derfor skremmer ikke 60 nye butikker på Lade

- For mye restaurant

Senterleder Trine Foosnæs ved Sirkus Shopping tror ikke konseptet til Noora Café egner seg til kjøpesenter.

- Noora har vært her i to perioder, første gang fra åpningen. De har et litt mer restaurantkonsept enn kjøpesenterkonsept. I den andre perioden var det litt mer et kafékonsept, men de har ikke tilpasset menyen godt nok til kjøpesenterkunder, det var litt for mye restaurant, sier Foosnæs.

Hun sier det vil komme et nytt spisested i lokalene.

- Jeg tror ikke det tar lang tid før det er et nytt konsept i lokalet, sier Foosnæs.

Nok en konkurs

Noora Café er det andre spisestedet i kjøpesenteret på Leangen som slås konkurs på kort tid. Sist uke ble Curry & Karma, som har ligget i den «foodcourt-avdelingen» i andre etasje, slått konkurs. Men spisestedet har åpent igjen, forteller bostyrer, advokat Terje Engebretsen.

- De startet opp igjen med tillatelse fra min side til fortsatt drift. Den skjer i regi av konkursboet, sier Engebretsen, som forteller at driverne angret at de begjærte seg konkurs.

- De fant ut at de kunne skaffe midler til å betale all skyld og gjeld. De har delvis betalt en del av gjelden. De er oppsatt på å få selskapet på beina igjen, og en stans nå vil ødelegge for det, sier Engebretsen.

- Vil ha boet tilbake

Curry & Carma hadde en leverandørgjeld på rundt 108 000 kroner, og de skyldte snaut 170 000 kroner i merverdiavgift på konkurstidspunktet.

- Målet er å innfri gjelden som eksisterte før konkursen og få boet tilbakelevert, slik at selskapet kan fortsette som tidligere, sier Engebretsen.

Det kan først skje etter første skiftesamling medio desember.

De 15-18 hel- og deltidsansatte på Noora Café ble orientert søndag om at eierne av kafeen ville melde oppbud mandag. Foto: OLE MARTIN WOLD