Den nederlandske kleskjeden Mexx ble slått konkurs 5. desember. Mexx-ledere fra ulike land er nå samlet i Nederland, forteller daglig leder Sindre Standal i Mexx Scandinavia.

- Det jobbes for å få til fortsatt drift. Etter det jeg forstår er det flere interessenter som jobber med å finne en løsning for å kunne ta over selskapet. Men det er ikke mulig å garantere noe, sier Standal.

Foruten i Nederland, er Mexx i Canada også konkurs.

To i Trondheim

Her i landet driver Mexx Scandinavia en Mexx-butikk på Glassmagasinet i Oslo, og det er i tillegg ni franchisedrevne Mexx-butikker. To av disse ligger i Trondheim, på kjøpesentrene Trondheim Torg og Sirkus Shopping. Mexx-klær selges også i en rekke frittstående butikker rundt om i landet.

Til tross for konkursen er Mexx-butikkene fortsatt åpne, og de har foreløpig varer, forteller Standal.

- Vareleveransene er stoppet opp, og vi håper på en løsning denne uka. Butikkene har fått leveransene for desember. Neste leveranse er i januar, sier Standal.

Mexx-butikken i Glassmagasinet legges ned denne måneden, men det var planlagt før konkursen, ifølge Standal.

- Tøft i tekstil

Ifølge nederlandske nettaviser sier bostyrer at konkursen skyldes at folk bruker mindre penger på klær, og at Mexx har slitt med å nå yngre kunder.

- Det er tøffe forhold i tekstilbransjen. Det er heller ikke positivt det som har skjedd i Øst-Europa med fall i rubelen. Mexx er forholdsvis stor i Øst-Europa, sier Standal.

Mexx Skandinavia hadde en omsetning på 56,8 millioner kroner i fjor, og et underskudd før skatt på 8,1 millioner.

Mexx-klær selges i 50 land, og konsernet har 315 butikker i Europa. Konsernet selger klær til barn, kvinner og menn. Klesmerket ble etablert i 1986. Det amerikanske investeringsfondet The Gores Group eier Mexx.