- Det betyr at vi har sysselsetting som ligger i bunnen i noen år fremover. Dette er en gladmelding til egne ansatte som skaper ro i organisasjonen, sier administrerende direktør Terje Broli i Aasen Bygg.

Selskapet vant kontrakten om å byggingen av boligprosjektet Ringve Park på Lade, hvor Heimdal Bolig er utbygger av 254 leiligheter i Lade Allé. Kontrakten er på 535 millioner kroner, og går over fem år.

Prosjektsjef Børge Aunaas i Heimdal Bolig forteller at dette er den største enkeltkontrakten på boligbygging de har delt ut noen gang.

- Vi ønsker å sikre oss produksjonskapasitet. Vi er optimister i forhold til boligmarkedet fremover, og tror på vekst. Da er det en fordel med langsiktige avtaler med entreprenører. Vi har jobbet med Aasen Bygg tidligere, og har gode erfaringer, sier Aunaas.

Solgt 82 boliger

Vanligvis utlyser Heimdal Bolig anbud og tildeler kontrakter på ett byggetrinn av gangen. Ofte får firmaet som vinner anbudet opsjon på ytterligere byggetrinn.

I første byggetrinn av Ringve Park, som er på 98 leiligheter, er 68 leiligheter solgt.

- Det er vi godt fornøyd med. Vi la ut byggetrinn to til salgs for 14 dager siden, og har nå solgt 14 enheter. Det er veldig bra. Noen prosjekter selger veldig godt og noen lite. Ringve Park har truffet godt på beliggenhet og pris, sier Aunaas.

Broli i Aasen Bygg forteller at de bygger boligene på stedet, og ikke bruker prefabrikkerte moduler.

- Vi har egne håndverkere på betong og tømmer, og bruker underentreprenører. Vi plassbygger, og kontrakten betyr derfor arbeid for mange lokale aktører og er viktig for det lokale næringslivet i Trondheim, sier Broli.

Permitteringer

Selv om Heimdal Bolig er fornøyd med salget av nye boliger, forteller Broli om tøffere konkurranse om oppdragene i byggebransjen.

- Vi har full sysselsetting, men har sendt ut varsel om permitteringer til rundt 15 snekkere og tømrere fra nyttår. Vi får en dødperiode i noe vårmåneder. Fra påske vil vi oppbemanne igjen på Ringve, sier Broli.

Aasen Bygg har 55 håndverkere og 20 funksjonærer ansatt.