Det tyske oljeselskapet varslet i en pressemelding torsdag om at det estimerte utvinnbare volumet av funnet i Maria-feltet økes til 180 fat.

180 millioner fat

Etter nye, interne undersøkelser anslår selskapet, som er Tysklands største internasjonale olje- og gassprodusent, at de planlagte teknisk utvinnbare ressursene vil være omtrent 180 millioner fat oljeekvivalenter.

Dette betyr at estimatet har økt med rundt 40 millioner fat. I forrige estimat var fordelingen 130 millioner fat olje og rundt ti millioner fat med assosiert gass.

Blant de tre største

Oljedirektoratet anslår at Maria for å være blant de tre største utviklingsprosjektene i planleggingsstadiet på norsk sokkel. Selskapet er i prosessen med å klargjøre plan for utbygging og drift (PUD) for feltet. Planen er ventet leveret til norske myndigheter i første halvdel av 2015.

Wintershall Norge eier 50 prosent av Maria-feltet. De andre partnerne er Petoro (30 prosent) og Centrica Resources (Norge) AS (20 prosent).

- Er på rett vei

- Forventningen til økte utvinnbare ressurser på Maria bekrefter at vi er på rett vei med vår vekststrategi i Norge, sier Bernd Schrimpf, administrerende direktør i Wintershall Norge, i meldingen.

Maria ligger i 20 kilometer øst for Kristin-feltet i Noskehavet og 45 kilometer sør for Heidrun-feltet. Maria-reservoaret skal kobles til produksjonsplattformene Kristin, Heidrun og Åsgard B via to havbunnsrammer, som styres fra Tangen i Stjørdal.