Dagens Næringsliv har fått innsyn i hvor mye Nav har utbetalt til de seks mest brukte konsulentselskapene siden Nav ble opprettet. Accenture er det selskapet Nav bruker desidert mest. Totalt har Accenture levert IKT-systemer, prosjektstyring og rådgivning for tre milliarder kroner, skriver avisen.

Dermed har Nav stått for nesten en femdel av alt arbeidet Accenture gjør i Norge.

Også lederrådgivning

- Det er en høy sum, men det er altså i løpet av åtte år, sier Nav-sjef Joakim Lystad.

- Halvparten av beløpet er tilknyttet Pensjonsprogrammet, som ble avsluttet i 2011, etter seks års drift, sier Lystad.

Accenture har også hatt oppdraget med å gi topplederrådgivning til Nav-sjefen for 1,5 millioner kroner inntil sommeren 2014.

LES PÅ PLUSS: 200 millioner kroner skal få flere i arbeid

- Stolte

Accenture sier at de er stolte over jobben de har gjort.

- Vi har blant annet hjulpet Nav med et bredt spekter av prosjekter, herunder pensjonsreformen og uførereformen. Dette har vært omfattende reformer som er levert innenfor avtalte tids- og kostnadsrammer, påpeker kommunikasjonssjef i Accenture, Georg A. Huus.

- Vi er stolte av å ha hjulpet Nav med å få en verdensledende alderspensjonsløsning som har fått internasjonale utmerkelser, sier Huus.

Nav brukte 1,3 milliarder på innkjøp av tjenester og konsulenter i fjor. Internrevisjonen i Nav har kritiset bruken av konsulenter. I høst kritiserte Riksrevisjonen ikt-situasjonen i Nav. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har etter en høring bedt om innsyn i Navs konsulentkontrakter.