Den profilerte næringslivslederen Erik Haugane var toppsjef i Det norske, men ble bedt om å gå høsten 2012 da han nærmet seg 60 år. I april i fjor ble han ansatt som administrerende direktør i Siva, statens selskap for industrivekst.

Men allerede året etter sa han opp. Haugane slutter i Siva ved utgangen av 2014, men har nå tatt juleferie og har dermed hatt siste arbeidsdag. Årsaken til at Haugane valgte å slutte i Siva var at han ikke klarte å få med seg hele organisasjonen i de endringsprosessene han satte i gang.

Raskt tempo

Samme dag som Siva sendte pressemelding om at Haugane hadde levert oppsigelsen sin, la han selv ut denne oppdateringen på Facebook:

«Hei alle FB-venner. I dag har jeg sagt opp min stilling som administrerende i Siva SF. Alt gikk på skinner her med eier, styre, ledelse og mange ansatte, men vognene bak i toget slet med å holde mitt tempo. Og det å bruke tid på å dytte bak har jeg intet engasjement i. Så nå skal jeg konsentrere meg om nye ting med folk som vil like mye som meg. Og hva blir det? Jeg er åpen for forretningsideer»

Må få tenning

Nå kan Haugane fortelle at spørsmålet han la ut på Facebook kan bære frukter.

–Ja, jeg fikk henvendelse fra en fire-fem forskjellige stykker. De fleste ringte meg, mens én sendte melding via messenger. De fleste kjente jeg til fra før, men én er helt ukjent. Nå inviterer jeg kreative venner og folk med gründererfaring, til en helg på hytta mi i midten av januar. Der skal vi drodle forretningsideer, sier Haugane.

Før det vil han ikke si noe om hva fremtiden kan bli.

–Nei, jeg har ikke bestemt meg for noe ennå. Men det er mange spennende og gode ideer der ute, så nå er spørsmålet hva jeg får tenning på, sier Haugane som understreker at han ikke stresser.

Ingen stress

– Det er fryktelig deilig å ikke være desperat. Jeg nyter juleferien nå, og så starter jeg med blanke ark første januar. Det jeg vet er at jeg vil være med å skape noe, men jeg stresser ikke. Det vil nok gå noen måneder før jeg har fisk på kroken. Jeg vet heller ikke hva min rolke blir, det kommer an på ideene. Om jeg skal investere, sitte i styre, jobbe fulltid... Jeg holder alle muligheter åpne, men jeg blir uansett i Trondheim, sier Haugane.