De to selskapene Glassvepsen og S.O.L. Vepsen ble fredag slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett, etter at eier meldte oppbud.

Rita Nilssen eide begge selskapene som sto bak Tilbords-butikkene i henholdsvis Olav Tryggvasons gate 31 og på Solsiden kjøpesenter.

Advokat Knut Dypvik er oppnevnt som bostyrer i de to konkursene. Advokat John Aksel Stav, som jobber i samme firma som Dypvik, Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig, forteller at Tilbords-kjeden allerede i fjor tok over driften av butikken på Solsiden kjøpesenter.

- Tilbords på Solsiden ble nedlagt i fjor høst, og der har kjeden tatt over selv. Butikken i Olav Tryggvasons gate har i henhold til regnskapene slitt fryktelig i 2013 og 2014, sier Stav.

Underskudd over år

Han viser til at butikken hadde overskudd i oppstartsåret 2009, og siden har hatt negative resultater. Regnskapene for 2013 og 2014 er ikke levert Brønnøysundregistrene, men Stav opplyser at underskuddene hvert av disse årene er 750 000 - 800 000 kroner.

- Det er betydelige underskudd og eier har drevet så langt hun har syntes det var forsvarlig. Hun fikk med seg julesalget i Glassvepsen, og har solgt ut alle varene, sier Stav.

Butikken i Olav Tryggvasons gate stengte dørene nyttårsaften.

Ansatte fikk lønn

Butikken hadde til sammen ti ansatte ved konkursåpningen, 3-4 av dem faste ansatte.

- De ansatte er håndtert rydding, og har fått desemberlønna, sier Stav.

Han har foreløpig ikke full oversikt over gjelden i selskapetene.

- Selskapene har ikke bankgjeld, og jeg regner med at det meste av gjelden er til Tilbords-kjeden, sier Stav.