- Vi vil ta kunder fra kjedene, som kan tenke seg litt andre ting enn det alle har, sier Håvard Stenhaug, eier av 4rooms.

Sammen med kona Turid Stenhaug åpner han interiør- og møbelbutikken i lokalene i Krambugata hvor interiørbutikken Decora tidligere holdt til. De kaller butikken faghandel, hvor kundene kan kjøpe kun en vase eller få hjelp til å innrede hele huset.

- Vi kan bistå med å velge veggfarger og det totale miljøet, sier Turid Stenhaug.

Skreddersyr

Ekteparet Stenhaug driver allerede med interiør i prosjektmarkedet, hvor de skreddersyr møbler og innredninger til kontorer, hoteller og restauranter. Stenhaug har de siste tre årene drevet for seg selv, men Håvard Stenhaug har vært i bransjen siden 1985 og både han og kona har tidligere blant annet jobbet i Skeidar. I andre etasje over butikken har de lokaler hvor også butikkundene kan se på møbler, stoffer og tapeter. Også privatkunder kan kjøpe skreddersydde løsninger og møbler.

Ekteparet forteller at stilen på møblene er «new classic».

- Vi selger en klassisk stil, og det romantiske er tilbake. Den er både moderne og klassisk, sier Håvard Stenhaug.

- Det er mer farger, og det kalde forsvinner mer. Nå er det bronse, messing og litt varmere farger, sier Turid Stenhaug.

- Våger mer

Ekteparet tror trønderne er klare for mer kontinentale interiørtrender enn for noen år siden.

- Vi søker det mer eksotiske, ting som ikke er presentert i Norge før. Det finner vi på messer i Frankrike, hvor vi også knytter kontakter, sier Håvard Stenhaug.

- Vi skal våge mer i varesortimentet enn kjedene gjør, og ta inn ting som vi også vet ikke blir bestselgere, sier Stenhaug.

Ekteparet påpeker at de selger til folk med ulik tykkelse på lommeboka.

- Vi skal ha ting som ikke koster mye og ting som koster mer.

LES PÅ PLUSS: - Sentrumsbutikker snylter på konkurrentene i julestria

- Egenart i Midtbyen

I debatten om tomme lokaler i Midtbyen, har politikernes parkeringspolitikk og utbygging av kjøpesentre utenfor sentrum blitt trukket frem. Ekteparet Stenhaug tror det er liv laga for en ny møbelbutikk i Midtbyen som er faghandel.

- Hvis det du holder på med det samme som alle andre, er beliggenhet viktig. For oss er beliggenhet punkt nummer fem. Hvis du er interessert i våre produkter, er du villig til å ta turen til Midtbyen. Midtbyen skal ha sin egenart og mangfold, sier Håvard Stenhaug, som også tror de andre møbelbutikkene i sentrum vil tjene på at 4rooms åpner.

- Vil utfylle hverandre

- Vi vil utfylle hverandre i Midtbyen. Det er positivt for Berge Interiør, Rom til Rom og andre. Jeg tror omsetningen øker i Midtbyen når vi kommer, sier Stenhaug, og peker på at sentrum dør ut uten butikker.

- Er det bare restauranter og puber, blir det folk i byen bare på kveldstid, sier Stenhaug.

Stenhaug har leid en semitrailer som kjører opp gjennom Europa hver 6.-8. uke. Den henter varer på de ulike fabrikkene hvor 4rooms har bestilt møbler og interiør, før den kommer til Trondheim.

- Det er billigere og vi unngår transportskader, sier Stenhaug.

LES PÅ PLUSS: Slett ingen spøkelsesby

- Vi søker det mer eksotiske, ting som ikke er presentert i Norge før, sier Håvard Stenhaug om utvalget i butikken han åpner sammen med kona Turid Stenhaug. Foto: VEGARD EGGEN
Ekteparet Stenhaug beskriver stilen på møblene og interiøret som «new classic». Foto: VEGARD EGGEN