KHANTY-MANSIYSK: 25-åringen har vært svært tydelig på hva han mener om vrakingen fra stafettlaget i Holmenkollen. Det angrer han ikke på, selv om ikke alle liker at Emil Hegle Svendsen sier rett ut hva han mener.

- Jeg håper Tord Asle Gjerdalen takler presset, og går sykt bra på stafetten i Kollen. Men jeg kan likevel ikke la være å si at jeg mener jeg kunne gjort en minst like bra jobb der på tredjeetappen. Mange synes jeg er ei klyse som sier dette rett ut. Andre mener at er jeg er kul. Folk er forskjellige. Er du for ydmyk blir du fort oppfattet som kjedelig, er du for kjepphøy så er det noen som ikke liker det heller. Det er vanskelig å finne en balansegang, sier Emil Hegle Svendsen, som måtte tåle stor oppmerksomhet i Khanty-Mansiysk rundt sine uttalelser etter stafettvrakingen i langrenn.

Les også: - Ikke f... om jeg reiser

Ikke ekstremt ydmyk

På det norske pressetreffet i skiskyting på formiddagen i dag i Khanty-Mansiysk la ikke Emil skjul på at han begynner å bli litt lei av å svare på spørsmålene rundt langrennsuttaket, men han vil følge tett med det som skjer i Holmenkollen i dag.

- Jeg svarer på det jeg blir spurt om. Jeg er ikke akkurat ekstremt ydmyk som person selv om jeg forsøker å være det når det kreves av meg. For meg er det en måte å være offensiv på, å si akkurat det jeg mener når jeg blir spurt, sier Emil som heller ikke bruker en kalori på at han gjorde seg uaktuell på mix-stafettlaget som tok gull torsdag på grunn av at han var en del av langrennstroppen i Holmenkollen.

- Nei, jeg angrer ikke på det. Jeg unner oppriktig de fire som gikk det gullet der, og for meg betyr det bare at jeg får spart krefter for resten av dette VM. Jeg gleder meg veldig til lørdagens sprint, men vet at det kommer til å bli kjempetøft å gå helt til topps. Jeg tror ganske sikkert at den som skal vinne må skyte ti treff, sa Emil Hegle Svendsen.

Foto: Einar Kristengård