Nei, de har ikke Rema 1000 i Sverige. Men jo, svenskene har fått med seg at Odd Reitan har til salt i grøten.

I et intervju med Sydsvenskan fortelles det at kolonialmajorens formue anslås til å være på 30 milliarder kroner, som er konklusjonan norske Kapital har kommet frem til i gjennomgangen av Norges rikeste personer. Der er Odd Reitan oppført på andreplass etter John Fredriksen, og dermed topper han listen over norske statsborgere med høyest formue.

Men noen Onkel Skrue som tar svømmetak gjennom formuen sin, er han dog ikke, ifølge intervjuet. Om å ha en formue anslått til 30 milliarder kroner, sier han:

- Men det er jo bare et tall på papiret. Det er umulig å vite hvor rik man er, for da må vi selge foretaket først og det har vi ikke tenkt. Det er flaks at man slipper å se alle pengene, for da hadde man vel blitt gal, sier Odd Reitan til Sydsvenskan.

Les også: Ikke lenger miliardærer

Les også: - Det er svært, og jeg er stolt av det

Riksmøte i Malmö

Anledningen for intervjuet i Sydsvenskan, som Odd Reitan og yngstesønn Magnus Reitan har gjort sammen, er riksmøtet i den svenske delen Reitan Convenience.

For selv om Rema 1000 foreløpig holder seg til Norge og Danmark, er Reitangruppen stor i det svenske kioskmarkedet med de to riksdekkende servicehandelkjedene Pressbyrån og 7-Eleven Sverige.

Magnus Reitan er administrerende direktør i Reitan Convenience, mens hans storebror Ole Robert Reitan som kjent adm. dir. i Rema 1000. Far sjøl har trukket seg mer og mer tilbake. Men å holde fingrene unna fatet, klarer han tydeligvis ikke så godt.

Ikke én time i fred

- Det er viktig med en tydelig rollefordeling. Jeg gjør minst mulig. Mine sønner er født inn i det, sier Odd Reitan til avisen.

- Det hjelper at vi er enige om hovedstrategiene. Men han er litt mer aktiv enn han vil gi inntrykk av. Det går ikke én time uten at man får en telefon, en sms eller mail fra ham, sier Magnus Reitan.

- Jo, jeg er nøye med detaljene. Men vi har det artig, eller hva? sier pappa Reitan.

Ingen svenske Rema-planer

I intervjuet med Sydsvenskan kommer det også frem at Reitan Convenience har tenkt å åpne 10-15 nye kioskbutikker i Sverige i løpet av året. Men noen plan for å ta Rema til søta bror, er det ikke.

- Så lenge vi har en stor aksjepost i Axfood, tror jeg ikke vi kommer til å introdusere Rema 1000 i Sverige. Willys, som inngår i Axfood, er Sveriges svar på Rema 1000 og Willys er bra, sier Odd Reitan til den svenske avisen.

Les også: Vil åpne 25 nye Rema-butikker i år

Magnus Reitan er adm.dir for Reitan convenience. Riksmøtet i Malmö ble avholdt i helgen. Dette er fra 2013-riksmøtet i Oslo. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN
Reitan Convenience eier de riksdekkende svenske kioskkjedene Pressbyrån og 7-eleven. Foto: Marianne Tønset, Adresseavisen