Bergen tingrett fastslo forrige uke at Idar Vollvik og kona må fravike villaen de eier på Fana i Bergen, skriver dn.no. Det betyr at de kastes ut.

Det er eiendomsinvestor Tom Altenborn som begjærte mobilgründeren kastet ut, slik at boligen kan tvangsselges.

Pant på 2,5 millioner

Altenborn og selskapet Fire X Ta sikret seg i 2011 pant på 2,5 millioner kroner i villaen. Også i fjor sommer ble det for andre gang på under ett år besluttet tvangssalg av eiendommen. Da ble tvangssalget ble trukket, etter at Vollvik ble enig DNB.

Altenborn har tidligere forsøkt å drive inn pengene, ved å begjære Vollvik personlig konkurs. Det er registrert pant for 24,5 millioner på villaen.

- Bakgrunnen for kravet er at min klient kjøpte aksjer i Ludo Group med rett til å selge aksjene tilbake til Idar Vollvik. Denne rettigheten ble benyttet, men Vollvik har ikke gjort opp for seg, har advokat Kristian Voie Danielsen sagt til Dagens Næringsliv tidligere.

Kan ankes

Ifølge kjennelsen fra tingretten har ikke rettens medhjelper ved tvangssalget «mottatt noen form for tilbakemelding fra de saksøkte, og det oppleves som om de motsetter seg gjennomføringen av tvangssalget», skriver Dagens Næringsliv. Avgjørelsen kan ankes.

Vollvik har heller ikke svart på avisas henvendelser. Han kjøpte boligen for seks millioner kroner i 2011, og den har et bruksareal på 410 kvadratmeter.