Boligtomta som ligger i Harry Borthens vei på Østmarknesset er solgt for 4 250 000 kroner. Prisantydningen på den 492 kvadratmeter (kvm) store tomta med var 2 590 000 kroner. Tomta har sjøutsikt og ligger ved Djupvika og Ladestien.

Eiendomsmegler Fredrik Johnson i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge sier prisantydningen ble satt til samme beløp som nabotomta gikk for i fjor. Den var omtrent like stor.

- Det er markedet som styrer, og tomta er verdt hva sistemann i budrunden er villig til å gi, sier Johnson.

- Har ventet på den

Dette er den siste av seks eneboligtomter Trondheim kommune har solgt på Østmarknesset de siste årene. Eiendomsmegleren forteller at interessen for denne tomta har vært stor, siden det ble kjent at tomtene skulle selges. Den ble lagt ut til salgs i begynnelsen av forrige uke. Johnsen forteller at fem par var med i budrunden.

- Denne tomta er det mange som har ventet på, siden de andre lå ute til salgs. I folks oppfatning er dette den beste beliggenheten. Interessen var stor allerede i fjor, og det var mange som fortsatt var ute etter den da den ble lagt ut, sier Johnson.

For få tomter

Han mener den store interessen for tomta skyldes at det er få tomter til salgs i Trondheim.

- Det er altfor lite tomter for salg i byen. Hadde jeg hatt langt flere tomter å tilby, hadde de blitt solgt. Drømmen om å bygge sitt eget er sterk hos folk. Det blir rift spesielt hvis det er god beliggenhet og utsikt. Da er betalingsviljen stor, sier Johnson.

Maks 123 kvm

Ifølge reguleringsplanen kan det bygges en enebolig med en etasje og en underetasje på tomta. Flatearealet på boligen kan maksimalt utgjøre 25 prosent av tomta, 123 kvm. Reguleringsplanen sier at boligen skal ha saltak.

- Noen søker dispensasjon på eldre reguleringsplaner, sier Johnson.

Flere over prisantydning

Høsten 2013 solgte kommunen de to første av de seks tomtene på Østmarknesset. De er på 706 og 767 kvm, og gikk for henholdsvis 3,5 millioner og 3 070 000 kroner. Begge gikk dermed godt over prisantydningen på 2 690 000 kroner.

Kommunen holdt tidligere igjen tomtene som nå er solgt, for å kunne bruke dem ved makeskifter. Ved makeskifte får grunneiere som mister grunn, tomter i erstatning. Tomtene på Østmarknesset er solgt, fordi kommunen ikke bruker makeskifte lenger. De betaler i stedet for tomter.