Mediekonsernet Schibsted, som også eier Aftenposten og er medeier Adresseavisen, har akseptert et bud på datterselskapet Aspiro, skriver Schibsted i en børsmelding.

Det er selskapet Project Panther Bidco, som eies av Shawn Carter, bedre kjent som Jay-Z, som har lagt frem et offentlig bud på alle aksjene i Aspiro.

- Trenger kapital

Budet verdsetter det børsnoterte selskapet Aspiro til 464 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Musikkstrømmetjenesten Wimp er Aspiros største og viktigste produkt.

Den uavhengige budkomiteen i Aspiros styre har enstemmig anbefalt aksjonærene i Aspiro å akseptere budet. For å unngå interessekonflikter har Aspiros styremedlemmer Trond Berger, konserndirektør økonomi og finans  i Schibsted ASA og styreleder i Aspiro, og Rolf Presthus ikke deltatt i budet eller i behandlingen av budet, skriver Schibsted i meldingen.

- Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere, og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming. For Schibsted er ikke Aspiro regnet som kjernevirksomhet, og vi ønsker å allokere våre finansielle resurser til kjernevirksomheten vår, sier Berger i børsmeldingen.

- Bedre eier

Han mener Project Panther Bidco har tilstrekkelig finansielle resurser og høy grad av kompetanse i musikkindustrien.

- Jeg mener derfor de som eier vil være bedre egnet til å løfte Aspiro med sin avanserte musikkstreamingtjeneste, til et nytt nivå, sier Berger.

Schibsted eier omtrent 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, som igjen eier 76 prosent av aksjene i Aspiro.