Arbeidsoppgavene som skal flyttes til India er i dag fordelt på fem Telenor-kontorer i Trondheim, Bergen, Bodø, Stavanger og på hovedkontoret på Fornebu utenfor Oslo. Arbeidsoppgavene omfatter tilleggstjenester innenfor fasttelefoni, forteller informasjonssjef Kristine Meek i Telenor.

- Vi jobber med å modernisere fastnettområdet, som er et langsiktig arbeide som skal pågå ut 2017. Som et ledd i dette overføres oppgaver fra fem kontorer i Norge til TCS i India. Oppgavene tilsvarer 22 årsverk. Det er ingen av våre ansatte som kun jobber med disse oppgavene, men flere har det som en del av sine stillinger, sier Meek.

- Kan bli oppsigelser

Telenor inngikk i sommer kontrakten med indiske Tata Consultancy Services, TCS, om modernisering og forenkling av produkter, prosesser og it-systemer i fastnettet.

Meek forteller at det foreløpig ikke er klart om flyttingen av arbeidsoppgaver til India fører til oppsigelser.

- Det er en prosess på gang for å finne ut hvordan vi best kan overføre oppgaver, slik at løsningen blir best mulig for kundene. Vi vil jobbe parallelt for å se  hvilke muligheter vi har å tilby de ansatte andre stillinger i Telenor, eller å løse dette med mest mulig naturlig avgang. Hvorvidt overføringen av oppgavene vil medføre overtallighet er det for tidlig å si. Vi planlegger en beslutning på dette før sommeren, sier Meek.

Beholder fasttelefon

Tidligere denne uka ble det kjent at Telenor dropper planene om å kutte ut fasttelefonen. Opprinnelig hadde selskapet planlagt å stenge fasttelefon-nettet i 2017.

- Telenor er i en situasjon hvor selskapet mister 100.000 kunder på fasttelefon hvert år, samtidig som kostnadsnivået er stabilt. Selskapet har en jobb å gjøre med å få ned kostnadene og effektivisere. Da er det om å gjøre å modernisere best mulig, sier Meek.