Det fortalte Det norske-sjef Karl Johnny Hersvik da han la fram regnskapet for fjerde kvartal i Oslo onsdag.

– Jeg kan ikke utelukke nedbemanning av fast ansatte som et resultat av dette kostnadsprogrammet, og som følge av endringer i måten vi jobber på i denne industrien, sa han.

Hvor mange som eventuelt må gå, vil ikke Hersvik spekulere i. Det norske har i dag rundt 450 ansatte, hvorav cirka 200 ved hovedkontoret i Trondheim.

Snur hver stein

Den andre hovedbasen er Stavanger, der driftsorganisasjonen for Alvheim og omkringliggende felter ligger. Virksomheten var fram til 15. oktober i fjor en del av Marathon Oil Norge.

– Vi er i gang med en gjennomgang av organisasjonen, men det er en prosess vi ikke har kommet så veldig langt med ennå, sier Hersvik til Adressa.no.

Oljeprisraset siden i fjor sommer har satt en støkk i hele bransjen. Det norske svarte onsdag med å annonsere kostnadskutt på til sammen 760 millioner kroner i år.

– Det er ganske mange områder vi kommer til å sette inn tiltak på. Vi går gjennom hele butikken. Grovt sett kan du si at det er snakk om en reduksjon i aktivitetsnivået. Vi kommer også til å måtte reforhandle priser med våre leverandører, og vi ser på hva vi kan optimalisere av aktivitetene vi allerede er i gang med, framholder Det norske-sjefen.

Fem letebrønner i 2015

Det norske planlegger å investere 7-8 milliarder kroner i 2015, framfor alt i nye utbyggingsprosjekter. I tillegg planlegger selskapet å bruke tett oppunder en milliard på leting etter nye olje- og gassforekomster.

Det er en sum det er vanskelig å påvirke, ifølge Hersvik.

– På kort sikt er leteprogrammet vårt allerede godkjent. Framover må vi se hvordan utfallet av letestrategien blir. Der jobber vi med å analysere de mange dataene vi har fått inn, og finne ut hva vi egentlig skal jobbe videre med.