Nortura Trondheim består av ekspedisjonen, som ekspederer varer til fylkene Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland, samt et varelager og et vaskeri.

Nå foreslår konsernledelsen i Nortura at ekspedisjonen avvikles, og at lokalene kjøttprodusenten har leid siden 2009, fraflyttes.

- Forslaget betyr at vi vil flytte ekspedisjonen, hvor vi lagrer varer og flytter dem klare for kunder og grossister, til Malvik. Leiekontrakten vi har på Tunga går ut ved utgangen av 2016, og innen da må vi ha funnet en ny løsning, sier informasjonssjef i Nortura, Ellen Flø Skagen til adressa.no.

Berører nær 100 ansatte

Totalt 74 årsverk, fordelt på mellom 90 og 100 medarbeidere, berøres hvis styret i Nortura vedtar ledelsens forslag.

I forslaget foreslås det at ekspedisjonen bygges opp på Sveberg ved Nortura Malvik, hvor det i dag ligger et moderne slakteri for småfe og storfe. Dette betyr i så fall at det må bygges et nytt lager på Sveberg. Skagen opplyser at dette er mulig på tomta som Nortura allerede eier i dag.

Totalt 52 av årsverkene foreslås videreført til Malvik.

- Det er to mil fra Tunga til Malvik, så vi håper de fleste kan bli med videre, sier Skagen.

Kutter 22 årsverk

For de øvrige 22 årsverkene vil det bli jobbet med hver enkelt for finne andre løsninger enten innenfor eller utenfor Nortura, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi har heldigvis veldig god erfaring med å finne nytt arbeid til de som er i omstilling, faktisk klarer vi det i 95 prosent av tilfellene. Vi har godt håp om å klare det her også, dersom styret vedtar flyttingen, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i en pressemelding.

Styret i Nortura skal behandle forslaget i slutten av mars.

Endrer strategi

Nortura har leid lokalene på Tunga i Trondheim siden 2009, og leiekontrakten går ut i desember 2016.

- Bakgrunnen for forslaget om å leggeer leieavtaler som går ut og at konsernet ønsker å rigge seg for en framtid der lagerlegging i større grad skjer hos kunden, skriver selskapet i pressemeldingen.

Konsernledelsen foreslår også å legge ned ekspedisjonen i Bergen, og flytte denne til Forus. Dette trekket berører 54 medarbeidere.

Nortura Trondheim holder i dag til i leide lokaler rett ved siden av Ikea. Foto: MORTEN ANTONSEN