Lakseselskapet Salmar fikk i fjor et resultat før skatt på 1,6 milliarder kroner, viser regnskapet for fjerde kvartal som ble lagt frem torsdag morgen.

Resultatet er lavere enn året før, da det endte på 2,3 milliarder kroner. Men 2013-tallene ble påvirket av at verdien på fisken i merdene ble oppjustert med over en halv milliard kroner, og at selskapet bokførte gevinster knyttet til oppkjøp.

Det operasjonelle driftsresultatet økte fra 1,26 milliarder i 2013 til 1,88 milliarder i fjor, som er en vekst på nesten 50 prosent. Ifølge rapporten er dette det høyeste driftsresultatet i Salmars historie.

Utestengt fra Russland

Det gode resultatet oppnås til tross for at Salmar, i likhet med andre norske oppdrettsselskaper, har vært utestengt fra Russland siden i høst.

Driftsinntektene i fjor endte på snaut 7,2 milliarder kroner, som er en økning fra 6,2 milliarder året før.

Den gjennomsnittlige lakseprisen i 2014 var på 40,56 kroner kilo, som var 74 øre høyere enn 2013. Salmars totale slaktevolum økte også med 23 prosent, noe som ifølge kvartalsrapporten hovedsakelig skyldes vekst i Nord-Norge.

I fjerde kvartal fikk selskapet et resultatet før skatt på 387,5 millioner kroner, mens inntektene endte på to milliarder.

– Salmar leverer nok et kvartal med god lønnsomhet. Det er fremdeles biologiske utfordringer knyttet til PD og lakselus, med de kostnadskonsekvenser det har, men vi har kontroll over situasjonen og jobber kontinuerlig med å bedre driften i selskapet, sier konsernsjef Leif Inge Nordhammer i en børsmelding.

Milliardutbytte

Ifølge kvartalsrapporten mener styret i selskapet at den finansielle situasjonen er meget god, og de innstiller på et utbytte til aksjonærene på ti kroner per aksje.

Det tilsvarer et samlet utbytte på 1,1 milliarder kroner.

Salmars største eier er investeringsselskapet Kverva, som sitter på 53,4 prosent av aksjene. Kverva eies igjen av Salmar-gründer Gustav Witzøe og hans familie.