Blant meglere og konsulenter øker arbeidsledigheten nesten like mye (53%), viser februar-tallene fra Nav i Sør-Trøndelag.

Ifølge Nav er det innenfor oljerelaterte fag og blant kundebehandlere innen finansnæringen, revisorer og regnskapsrådgivere at man ser den største økningen.

– Dette er et signal om at det som skjer i oljevirksomheten også rammer Sør-Trøndelag, sier fylkesdirektør Bente Wold Wigum i Nav Sør-Trøndelag til adressa.no.

Samtidig har de hatt tro på at ledige ingeniører fra oljebransjen skal få seg jobb innen andre bransjer, og Wigum sier derfor at de avventer situasjonen litt. Det har tidligere vært snakk om en stor ingeniørmangel i mange næringer.

– Men hvis det etter hvert blir mange ledige kan det bli vanskeligere å få en ny stilling, og da kan det bli aktuelt å sette i verk tiltak, sier hun, og peker blant annet på kvalifiserende tiltak og faglige oppdateringer.

I februar var det registrert 329 helt arbeidsledige personer innen ingeniør- og IKT-fag, en økning på 117 fra samme måned i fjor.

Tilgangen på ledige stillinger innen ingeniør- og IKT-yrker hittil i år har også falt med 24 prosent sammenlignet med i fjor.

– Men måten stillinger lyses ut på har også endret seg, og de fleste store ingeniørselskapene har nå egne nettsider for rekrutteringen. Derfor tror vi at det fins stillinger der ute, sier Wigum.

Det var i februar 135 ledige megler og konsulenter, som er 47 flere enn for ett år siden.

Opp elleve prosent i Trondheim

Totalt sett har ledigheten i Sør-Trøndelag økt med seks prosent, mens den i Trondheim har økt med elleve prosent. Ved utgangen av februar var det registrert 4444 helt ledige, som tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken.

Målt i antall personer er det størst ledighet innen bygg og anlegg, der det er registrert 675 helt ledige. Men tallene er ganske stabile sammenlignet med for ett år siden.

Nest flest ledige er det innen industriarbeid med 565 peroner. Her er økningen på 23 prosent, sammenlignet med februar i fjor.

Lavest i Snillfjord

I Sør-Trøndelag er det i Midtre-Gauldal kommune hvor ledigheten er størst. Der utgjør de arbeidsledige 3,9 prosent av arbeidsstyrken.

Lavest ledighet er det i Snillfjord, hvor det bare er registrert fire personer som er arbeidsledige. Det utgjør 0,8 prosent av arbeidsstyrken.