Verdalingen melder at Skirstad nå krever 113 947 kroner i rentetap, ettersom uenighet om størrelse har ført til utsatt hyttesalg.

Striden begynte i oktober i fjor da hyttekjøper tok kontakt med kommunen for å forsikre seg om at ting var i orden. Det ble da oppdaget at en bod var for stor, og det endte i en befaring. Der ble det funnet at boden er åtte kvadratmeter større enn tillatt, og det ble attpåtil slått fast at også selve hytta er for stor.

Ikke slått inn en spiker

Skirstad mener derimot å ha alt i orden.

Til avisa sier han dette om boden:

- Annekset ble byggesøkt i 2007, det var to kvadratmeter annerledes enn reguleringsplanen tilsier, men det ble godkjent. Nå opererer kommunen med noe som heter bygningsareal og da måler man også med taket, som man ikke gjorde i 2007, mener Skirstad som sier at alle papirer var i orden da boden ble satt opp for sju år siden, men at dokumentene ble rotet bort da Innherred samkommune ble etablert.

Om hytta sier han følgende:

- Det påstås at hytta med terrasse er for stor, men terrassen har stått urørt siden jeg kjøpte den i 1997. Jeg har ikke satt i en spiker eller en skrue siden 1997, og at kommunen nå finner ut at det kreves ettergodkjenning, skjønner jeg absolutt ingenting av.

Tidligere kollegaer

Det ekstra pikante i saken er at den angår to tidligere kollegaer: Regiondirektør for DNB i Trøndelag Torgeir Skirstad fra Trondheim og tidligere banksjef i DNB i Levanger, verdalingen Petter Voll. Voll leder i dag Plan-, byggesak-, oppmåling- og miljøenheten i Innherred samkommune, og det er denne enheten som i oktober i fjor påpekte at Skirstads hytte med bod ikke er etter reguleringsbestemmelsene for området.

Verdalingen har spurt Skirstad om han og Voll har en konflikt fra tida i DNB, hvor bankdirektøren svarer følgende:

- Det kommenterer jeg ikke i avisa. Jeg forstår folk lurer på det, men det får du spørre Petter Voll om.

Voll meldte seg inhabil i saken 3. februar i år.