Styret i flyselskapet samlet seg i hovedkontoret på Fornebu mandag klokken 11 i forbindelse med den tilspissede konfliktene med pilotene.

– De streiker for å trygge arbeidsplassene sine. Men i realiteten risikerer de jo alle arbeidsplassene i konsernet. Vi er i en veldig vanskelig situasjon, sier Kise på vei inn til møtet. Han ønsket ikke å gå i detalj om hva styret skulle diskutere på det hasteinnkalte møtet.

Spekulasjoner om konkurs

– Vi må se på hva som er situasjonen i dag, og hvordan vi skal greie å komme ut av dette. Vi må også tenke på alle de ansatte. Det er jo bare noen få i ett av datterselskapene som streiker, sier Kise.

Han ønsket ikke å svare på spørsmål fra NTB om konflikten har vært ønsket av ledelsen i Norwegian for å gi et påskudd til å legge ned datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN), der flygerne er ansatt, slik mediene har brakt spekulasjoner om.

En sentralt plassert kilde opplyste til Finansavisen mandag at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsket en konflikt slik at NAN kunne slås konkurs.

Nei til individuelle avtaler

Søndag kveld omtalte Dagbladeten intern melding Norwegian-pilotenes fagforening, Norwegian Pilot Union (NPU), sendte ut til sine medlemmer. Der fremgår det at pilotene frykter at datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) skal slås konkurs. De streikende pilotene er ansatt i NAN.

NPU-leder Halvor Vatnar vil ikke kommentere overfor Dagbladet hvorvidt de nå stålsetter seg for en konkurs.

I meldingen oppfordres NPU-medlemmene til ikke å skrive under på individuelle avtaler med selskapet.

Til styremøte: Styreleder Bjørn H Kise møter pressen på Norwegian Air Shuttle, Fornebu. Foto: Åserud, Lise, NTB scanpix