Tidligere i dag ble det klart at Rema 1000 går imot sine argeste konkurrenter i Coop og Norgesgruppen, og sier et klart ja til søndagsåpne butikker.

- I dag er det lov til å kjøpe varme pølser, men ikke kalde pølser på søndager i Norge. Skal vi ha butikker åpen i det hele tatt på søndager, må alle kunne ha åpent, sa Ole Robert Reitan under resultatfremleggelsen for Reitangruppen på Lade Gaard tirsdag.

560 sa nei

Han tok dermed til orde for det ellers bredt kritiserte regjeringsforslaget om en generell åpning for søndagsåpne butikker i Norge.

Adressa.no la ut spørsmålet til våre følgere på Facebook, og hittil har om lag 770 personer lagt igjen en kommentar. En opptelling viste at 560 sa klart nei til søndagsåpne butikker, mens rundt 70 lesere var positive til forslaget.

Tordis Inghild Bjørnstad sier følgende: «Hvis søndagsåpne butikker blir det dyrere varer (innlysende). Vi spiser ikke mere mat, eller kjøper mere klær fordi vi sprer kjøpene ut over flere dager. Hold stengt og bruk søndagen til familiekos.»

Flere mener at det er unødvendig med søndagsåpne butikker, og at innkjøp må man kunne gjøre de andre seks dagene i uka.

Linda Maria Hjalmarson skriver: «Nei. Hvorfor skal man det?? Her i landet er vi vant til å handle på hverdagene og lørdag. Det er godt med én dag hvor vi ikke behøver tenke på å dra i butikker engang. Vi har eventuelt noen småbutikker som holder åpent og kiosker/bensinstasjoner. Nei, jeg synes folk skal få ha søndagen som den er».

- La butikkene bestemme

Andre mener at denne saken må bestemmes av butikkene selv.

Monica Johnsen sier: «Hvorfor skal vi bestemme hva Rema, Coop etc. ønsker å gjøre? Kan ikke fatte og begripe hvorfor det ikke skal være lov å holde åpent på søndager, dersom noen ønsker det. Det er da opp til hver enkelt av oss om vi velger å benytte oss av butikken på søndager.»

Flere har benyttet anledningen til å sende et stikk til Helsedepartementet som fikk massiv kritikk for å stenge barneavdelingen i helgene. Det er ikke alle som mener at den debatten passer inn i diskusjonen om søndagsåpne dagligvarebutikker.

Erlend Stansberg mener: «Ja, de som ønsker får lov til å holde åpent. De som ikke ønsker å holde åpent får lov til å holde stengt. De som tror at det er sammenheng mellom åpningstider i butikker og på sykehus tar feil.»

Facebook-følgere av Adressa.no er for det meste uenig med Rema 1000. De mener at søndagsåpne butikker ikke er nødvendig. Foto: skjermdump facebook