- Dette er en stor dag for oss, så selvsagt feirer vi, sier en blid Bunnpris-sjef Christian Lykke. Alle som jobber på dagligvarekjeden sitt hovedkontor i Munkegata ble torsdag møtt med champagnefrokost.

Det var i går det ble kjent at Bunnpris-kjeden utvides med 43 butikker. Dette skjer etter at Konkurransetilsynet onsdag godtok at Coop overtar Ica Norge, samtidig som Coop forplikter seg til å selge 43 butikker til Bunnpris og 50 butikker til Norgesgruppen.

Plutselig stor vekst

- Dette er en veldig vekst som kommer veldig plutselig. Det er en festdag, men vi vet selvsagt også at det venter mye jobb og det er en oppgave vi har respekt for, sier Christian Lykke. Han viser blant annet til at Bunnpris nå skal ta over flere butikker utenfor Midt-Norge, hvor de er mest kjent i dag.

- Hvordan var stemningen her i går mens dere ventet på resultatet fra Konkurransetilsynet?

- Den var spent i mange timer, og så helt euforisk, gliser Christian Lykke.

Lover lavere priser

Men Bunnpris-ledelsen hadde en formening om hvordan det ville bli, så champagnen var innkjøpt god tid i forveien.

- Vi hadde god magefølelse og hadde champagnen klar. Men resultatet kom jo så sent at alle måtte dra og hente i barnehagen. Derfor måtte vi vente til i dag med å sprette flaskene, sier Trond Lykke.

Trond er forretningsmannen som tok over som administrerende direktør i familieselskapet som eier Bunnpris I.K Lykke i 1978. I 2005 tok sønnen Christian over.

- Dette hadde ikke gått uten svært gode medarbeidere, som har jobbet for dette natt og dag. Det hadde heller ikke gått dersom ikke en av sønnene mine hadde ville tatt over. Men nå blir vi større og med det skal vi også bli mer konkurransedyktig. Vi skal løfte oss på pris, lover Trond Lykke.

Nå begynner jobben

- Og etter hvert skal dere bli enda større?

- Nå skal vi glede oss over å øke omsetningen med 25 prosent og gjøre det på en god måte. Vi har foreløpig ingen hårreisende nye planer. Husk at for oss som er ganske små er det å øke fra 214 til 257 butikker veldig stort, mens det for noen av våre konkurrenter ville vært peanøtter, sier Christian Lykke i det champagneflaskene begynner å bli tomme i kontorlokalene til Bunnpris.

- Nei, vi får komme oss til arbeid. Det er jo tross alt arbeidsdag og det er nå jobben begynner.