Svenske flygere i Norwegian fikk en frist på ett døgn til å godta overføringen til det nye selskapet Pilot Services Sweden – eller miste jobben.

I et brev som NRK har fått tilgang til, får flygerne frist på seg til klokken 16 fredag ettermiddag.

Like etter klokken 16 fredag er situasjonen fortsatt uklar.

– Vi vet ikke hva som skjer. Akkurat nå har vi ikke oversikt, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til Nettavisen.

– Ikke ment som trussel

I etterkant har flere hevdet at brevet var en trussel mot de svenske pilotene. Norwegian selv avviser i en pressemelding fredag ettermiddag at brevet var ment som en trussel mot de svenske flygerne.

– Med brevet ville vi bare informere pilotene i NAN om deres mulighet til å velge om de vil jobbe i det nye selskapet eller ikke, skriver selskapet.

I et tilsvarende brev til de norske pilotene får de en frist på to uker, mens de danske pilotene ikke har fått noen frist i det hele tatt. Ifølge Norwegian er årsaken til dette ulike lover i de tre landene.

«Vil bety oppsigelse»

Brevet til de svenske flygerne ble sendt like etter at administrerende direktør Bjørn Kjos torsdag redegjorde for omorganiseringen av flyselskapet. I brevet sto det blant annet:

«Dersom du ikke ønsker å overflyttes fra Norwegian Air Norway AS til Pilot Services Sweden AB, må du informere Norwegian innen 6. mars kl. 16.00», står det i brevet til de svenske flygerne.

Det opplyses samtidig at de ansatte har rett til å motsette seg overføringen. Men det vil bety oppsigelse: «I så fall vil din ansettelse avsluttes, ettersom det er en overflødighetssituasjon i Norwegian Air Norway AS.