– Det er den høyeste kvadratmeterprisen jeg har hørt om på en enebolig. Eller det er jo nesten som et stort dokkehus, sier partner i Proa Eiendomsmegling Erik Døsen. Megleren sier han heller ikke har hørt om noen leilighet med like høy pris per kvadratmeter.

Det var mange som var interessert da det lille hvitmalte huset i Nordre Jonsgate på Øvre Bakklandet ble lagt ut til salgs.

LES MER: Dette er årets dyreste bolig i Trondheim

Over prisantydning

– Dette var en sjelden mulighet i et svært attraktivt område. Men jeg har jo aldri sett en så liten enebolig før, sier Døsen om huset som bare er på 43 kvadratmeter, med kjeller og første etasje. Andre etasje har så lav takhøyde at det ikke er medregnet i bruksarealet. Men det er her oppe det er funnet plass til to soverom og en kontorplass, selv om disse rommene ikke er byggemeldt og godkjent.

– Dette er en svært liten enebolig, på festet tomt, uten parkering og uten godkjente soverom. Likevel ble det betalt rekordpris per kvadratmeter. Huset hadde en prisantydning på 3,4 millioner, men ble solgt for 3,5 etter en budrunde. Det ga en kvadratmeterpris på 82.252 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i Trondheim sentrum er på 46.453 kroner, så dette er nesten det dobbelte av hva det er vanlig å betale, sier Døsen.

Budkrig

Etter visning med fullpakket hus var det 17 interesserte som skrev seg på listen, og til slutt ble det budkrig mellom to som ville kjøpe.

– Det var en utrolig artig visning, hvor folk bare gikk rundt og gliste. Huset har så mye sjarm og sjel, og nesten alle sa de ble forelsket i huset. Men noen ble mer rasjonelle etter hvert og innså hvor lite det faktisk er. Huset passer kanskje best for et ungt par med kunstnersjeler og uten barn, sier Døsen.

Sjarm for pengene

Huset er riktignok lite, men det er velholdt. Det er hage og huset har vært gjennom flere oppgraderinger de senest årene.

– Men luksus for pengene får ikke de nye eierne?

– Kanskje ikke luksus, men kjøperne har betalt for full pakke. Det er beliggenheten som er det beste med huset. Det ligger sentralt til alt, samtidig som det er skjermet. De fleste rom er ganske nylig oppusset, det er lekkert og det er bare å flytte rett inn. Atriet er veldig koselig og opparbeidet. Ja, det er rett og slett et hus å bli glad i, men du må like det litt skjevt og skakt, sier Døsen.

Intimt: Lite og kostbart, men koselig. Første etasje er oppdelt i spisestue og stue. Foto: Proa Eiendomsmegling
Ikke godkjent: Det er så lav takhøyde i andre etasje at soverommene her ikke er byggemeldt og godkjent. Foto: Proa Eiendomsmegling