Konsernstyret i Norturas har vedtatt å flytte aktiviteten fra Trondheim til Malvik. Rundt 100 medarbeiderne, som utgjør 74 årsverk i Trondheim, vil få tilbud om jobb når ekspedisjonen flyttes til Malvik høsten 2016.

Konsernledelsen foreslo tidligere å kutte 22 årsverk i forbindelse med flyttingen, men det er endret i styrevedtaket.

- Det er viktig for de ansatte og Nortura at vi ser muligheten til å tilby nytt arbeid. Det er alltid målsettingen ved strukturendringer i Nortura å finne nytt arbeid for de ansatte, enten i eller utenfor Nortura, sier fabrikksjef Elias Skotvoll ved Nortura Trondheim til adressa.no.

Nortura Trondheim består av ekspedisjonen, som ekspederer varer til Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland, samt et varelager og et vaskeri. Nå skal ekspedisjonen bygges opp på Sveberg. I dag er det allerede et slakteri for småfe og storfe her. Flyttingen betyr at det må bygges et nytt lager på Sveberg.

- I tråd med forslag

Norturas konsernstyre har også vedtatt å flytte aktiviteten fra Bergen og Lillehammer. Vedtaket om å flytte fra de tre anleggene er i tråd med konsernsjefens forslag.

Produksjonen ved Nortura Lillehammer skal flyttes til Rudshøgda. Her vil de 124 fast ansatte på anlegget få tilbud om jobb når aktiviteten flyttes til Rudshøgda i løpet av 2017.

- Vi er glade for at vi klarer å unngå at medarbeiderne på disse stedene blir satt i omstilling. Nortura Malvik og Nortura Rudshøgda er kun noen få mil unna, så dette bør være en god løsning for både bedriften og medarbeiderne, sier styreleder Sveinung Svebestad i Nortura i en pressemelding.

Fra Bergen til Stavanger

Ved ekspedisjonen i Bergen skal Nortura begynne arbeidet med å finne løsninger for 54 berørte medarbeidere, fordi ekspedisjonen skal flyttet til Nortura Forus i Stavanger på nyåret 2016. På Forus vil Nortura ha behov for 30 nye medarbeidere.

- Vi har heldigvis god erfaring med omstilling i Nortura og har klart å hjelpe ni av ti over i nytt arbeid. Det skal vi gjøre alt for å få til i Bergen også, sier Svebestad.

LES PÅ PLUSS: - Har ikke diskutert flytting av Norsk Kylling fra Støren til Malvik

Overkapasitet

Bakgrunnen for flyttingen er leieavtaler som går ut for de to ekspedisjonene, og en overkapasitet i produksjonen.

- Nortura er nødt til å sikre god lønnsomhet og konkurransekraft hvis vi skal være med i norsk matproduksjon framover. Det skylder vi bonden. Derfor går vi gjennom hele vår struktur for å unngå overkapasitet og sikre at vi har fremtidsrettede løsninger, riktig teknologi og riktig kompetanse på fabrikkene vår, sier Svebestad i meldingen.